Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tailande traukiniui nuriedėjus nuo bėgių žuvo 10 žmonių (atnaujinta 18.57 val., nuotraukos)

Tailande pirmadienį paryčiais keleiviniam traukiniui nuriedėjus nuo bėgių žuvo mažiausiai 10 žmonių, tarp jų dvejų metų mergaitė, o daug keleivių buvo sužeisti, pranešė policija.
Tailande nuo bėgių nuvirto traukinys
Nelaimės vieta / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naktinio traukinio, kuris važiavo iš pietinės Trango provincijos į Bankoką, avarija įvyko už 13 kilometrų į pietus nuo pajūrio kurorto Hua Hino.

„Kaip rodo mūsų turima informacija, įvykio vietoje buvo rasti septyni žuvusieji. Jie visi – tailandiečiai. 45 nukentėję žmonės buvo nuvežti į dvi artimiausias ligonines“, – nurodė Hua Hino policijos viršininkas pulkininkas Krisna Jamsawengas.

Nelaimė įvyko pirmadienį apie 4 val. 50 min. vietos (0.50 val. Lietuvos) laiku.

Tailando televizija „Channel 7“ pranešė, jog per šią avariją sužeista daugiau nei 100 žmonių.

Per incidentą nuo bėgių nuriedėjo šeši traukinio vagonai, o šalies pietinėje dalyje buvo laikinai sustabdytas traukinių eismas.

„Stengsimės kiek įmanoma greičiau atlaisvinti bėgius ir rytoj atnaujinti eismą. Nuvežame į Bankoką kelis šimtus keleivių iš keturių traukinių, taip pat iš patyrusio avariją“, – agentūrai AFP sakė viena geležinkelio pareigūnė.

Papildyta 18.57 val. Avarija įvyko, kai traukinys artėjo prie populiaraus Tailando įlankos pajūrio kurorto Hua Hino. Traukinys važiavo iš pietinio miesto Trango į sostinę Bankoką.

Pasak valstybinės Tailando geležinkelių bendrovės vadovo Yuthanos Thapcharoeno, per avariją žuvo dešimt žmonių, o 88 buvo sužeisti. Į ligonines buvo paguldyti 22 sužeistieji.

Visi per nelaimę žuvę žmonės buvo tailandiečiai.

Buvo operuotas vienas užsienietis, kuriam lūžo keli šonkauliai. Dar keturi užsieniečiai patyrė lengvesnius sužeidimus. Kol kas nepranešama, iš kurių šalių jie yra atvykę.

Yuthana Thapcharoenas sakė, kad nuo bėgių nuriedėjo 6 iš 16 traukinio vagonų. Pareigūnas atsisakė komentuoti žiniasklaidos pranešimus, jog nelaimė įvyko dėl geležinkelio iešmo gedimo.

„Apgailestaujame dėl žuvusiųjų ir tiriame šio incidento priežastis, – sakė jis. – Tikriname viską: bėgių būklę, iešmų sistemą, oro sąlygas ir galimas žmonių klaidas.“

Pranešama, kad avarijos metu smarkiai lijo.

Tikėtina, kad avarijos padariniai bus šalinami ilgiau nei parą ir kad tik po to bus galima atnaujinti traukinių eismą tarp sostinės ir pietinių Tailando regionų, nurodė Tailando geležinkelių vadovas.

Lietinguoju metų laiku Tailande, kurio geležinkelių sistema gerokai pasenusi, neretai pasitaiko nedidelių traukinių avarijų, ypač ties linijų atsišakojimais.

Sekmadienį į šiaurę nuo Bankoko nuo bėgių nuriedėjo cementą vežęs sąstatas, tačiau žmonės per šį incidentą nenukentėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius