Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tailando žiniasklaida kritikuojama dėl parodyto vaiko nužudymo

Tailando žiniasklaida trečiadienį sulaukė kritikos, kad paskelbė vaizdus, kaip vyras nužudo savo mažą dukrytę.
„Facebook" socialinis tinklas
Tailando žiniasklaida kritikuojama dėl parodyto vaiko nužudymo. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiurpus nusikaltimas, kurio įrašas buvo paskelbtas „Facebook Live“, išprovokavo pasipiktinimą ir nuogąstavimus, kad kiti gali būti įkvėpti tai atkartoti.

Įraše, kuris pirmadienį buvo nufilmuotas pietinėje kurortinėje Puketo saloje, buvo matyti, kaip Wuttisanas Wongtalay pakaria savo 11 mėnesių dukrą ir nusižudo, sakė bylą tiriantys policijos pareigūnai.

Įrašas internete išbuvo kelias valandas, kol antradienį buvo pašalintas. Dėl to pasigirdo raginimai „Facebook“ reaguoti greičiau ir šalinti šiurpių nusikaltimų bei nužudymų įrašus.

Mažiausiai vienas didelis Tailando dienraštis antradienį pirmajame puslapyje taip pat išspausdino minėto vyro savižudybės nuotraukas.

Žiniasklaidos priežiūros institucija jau kritikavo kai kurias žiniasklaidos priemones, parodžiusias „nederamus“ nusikaltimo vaizdus.

„Tailando žinių transliavimo taryba gavo skundų dėl pranešimų apie vyrą, kuris nužudė savo vaiką ir nusižudė, per „Facebook Live“, – sakoma organizacijos pareiškime.

„Šie pranešimai buvo nederami“, – pridūrė organizacija, kuri perspėjo televizijas ir laikraščius neskelbti panašių vaizdų, nes jie „galėtų paskatinti mėgdžiojimą manant, kad tokie veiksmai atkreips dėmesį“.

Policija mano, kad nužudymo motyvas buvo „šeimos vaidas“ ir kad tėvas buvo nepatenkintas dėl savo žmonos vaiko iš kitų santykių.

Policija mano, kad nužudymo motyvas buvo „šeimos vaidas“ ir kad tėvas buvo nepatenkintas dėl savo žmonos vaiko iš kitų santykių.

„Jo žmona turi maždaug ketverių metų berniuką iš ankstesnių santykių“, – naujienų agentūrai AFP sakė pareigūnas Jullausas Suvanninas.

„Facebook“ vėlai antradienį paskelbtame pareiškime minimą incidentą pavadino „pasibaisėtinu“.

„Tokiam turiniui absoliučiai nėra vietos „Facebook“ ir jis jau pašalintas“, – AFP nurodė šis socialinis tinklas.

Minimas nužudymas toli gražu nėra pirmasis, paskelbtas feisbuke.

Praėjusią savaitę „Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas pažadėjo stengtis, kad tiesioginio transliavimo funkcija nebūtų naudojamasi šiurpiems aktams propaguoti. Toks pareiškimas buvo padarytas po to, kai vienas vyras JAV Ohajo valstijoje transliavo, kaip nušauna nepažįstamąjį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./10. Markas Zuckerbergas – „Facebook“ vadovas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./10. Markas Zuckerbergas – „Facebook“ vadovas

Policija dėl to incidento surengė didžiules gaudynes, o žudikas galiausiai nusišovė.

Praėjusios savaitės trečiadienį M.Zuckerbergas sutiko, kad „Facebook“ šiuo klausimu turi „daug darbo“.

„Facebook“ jau turi 24 val. per parą dirbančią komandą, sprendžiančią, ar pašalinti turinį, apie kurį jai pranešama. Pirmiausia šalinami savižudybių ir nusikaltimų įrašai.

Tačiau tinklas sako, kad jų reakcijos greitį riboja pati kasdien internete paskelbiamo turinio apimtis.

Taip pat priduriama, jog buvo atvejų, kai pranešimai apie bandymų nusižudyti įrašus sudarė sąlygas vietos teisėsaugos pareigūnams išgelbėti tuos žmones. Pavyzdžiui, sausio mėnesį toks atvejis buvo Tailande.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius