Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taivane gelbėtojai ieško per žemės drebėjimą po griuvėsiais įstrigusių žmonių

Taivano rytinę pakrantę išvakarėse supurčius smarkiam žemės drebėjimui, trečiadienį gelbėtojai tebeieško daugiau kaip 140 dingusių žmonių ir stengiasi pasiekti penkis po griuvėsiais įstrigusius asmenis.
Žemės drebėjimas Taivane
Žemės drebėjimas Taivane / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per 6,4 balo žemės drebėjimą, nuo kurio smarkiausiai nukentėjo Hualiano apskritis, įgriuvo arba pavojingai pakrypo mažiausiai keturi pastatai ir žuvo keturi žmonės, pranešė pareigūnai.

Vaizdo įrašuose ir nuotraukose iš nelaimės vietos matyti pavojingai pakrypę didžiuliai pastatai, susmukę jų apatiniai aukštai, krūvos betono, stiklo šukių, sulankstytų geležinių sijų ir kitokių nuolaužų.

Ugniagesiai kopėčiomis, virvėmis ir keltuvais mėgino pasiekti tuose pastatuose esančiuose butuose įstrigusius gyventojus.

Per drebėjimą žuvo keturi asmenys, buvo sužeisti 225 žmonės, o dar per 140 jų dingo, pranešė oficiali Centrinė naujienų agentūra (CNA).

Nuo požeminio smūgio taip pat suskeldėjo keliai, o be elektros ir vandens liko tūkstančiai žmonių, informavo Nacionalinė priešgaisrinės apsaugos agentūra.

Pareigūnai sakė, kad dauguma dingusiųjų gali būti įstrigę viename 12 aukštų daugiabutyje, nors tikslus dingusių žmonių skaičius nežinomas.

CNA duomenimis, įgriuvus pirmam viešbučio „Marshal“ aukštui žuvo vienas jo darbuotojas, o dar vienas asmuo žuvo gyvenamajame pastate.

Vienas darbininkas, kurį pavyko išgelbėti iš to viešbučio rūsio, pasakojo, kad žemės drebėjimas buvo neįprastai stiprus.

„Iš pradžių jis nebuvo toks didelis... Tokių dalykų mums nutinka nuolat, ir tai nieko baisaus. Tačiau tada pasidarė tikrai baisu, – pasakojo iš įgriuvusio viešbučio rūsio ištrauktas Chen Ming-hui, susitikęs su savo sūnumi ir anūku. – Buvo tikrai baisu.“

Taivano žiniasklaida pranešė, kad kitas viešbutis, „Beautiful Life Hotel“, yra pakrypęs. CNA taip pat pasidalijo nuotraukomis, kuriose matomi suskeldėję keliai.

Galingo drebėjimo paveikti tiltai ir kai kurie keliai buvo uždaryti, kol specialistai juos patikrins ir įvertins, ar jais saugu naudotis.

Pakartotiniai smūgiai regione tęsėsi visą naktį, o gyventojai buvo nukreipiami į laikinas pastoges. Viena jų buvo įrengta ir naujame beisbolo stadione, kur žmonės galėjo pernakvoti ir pavalgyti.

Taibėjaus krizių valdymo centre šalies vyriausybės atstovas Hsu Kuo-yungas sakė, kad per nelaimę nebuvo paveikti geležinkelio bėgiai; nenukentėjo ir Hualiano oro uostas.

„Mūsų prioritetas – kad Hualiano žmonės galėtų grįžti namo ir išsiaiškinti, ar viskas gerai su jų artimaisiais“, – pareiškė jis.

Trečiadienį bus uždarytos visos Hualiano apskrities mokyklos ir biurai, pranešė CNA, cituodama apskrities pareigūnus.

Per kelias pastarąsias dienas regione buvo užfiksuota jau ištisa virtinė seisminių smūgių. Naujausias žemės drebėjimas įvyko 23 val. 50 min. vietos (17 val. 50 min. Lietuvos) laiku. Jo epicentras buvo maždaug už 21 km į šiaurės rytus nuo rytinio Hualiano uostamiesčio, o židinys – apie 10,6 km gylyje, nurodė JAV Geologijos tarnyba (USGS).

Netoli Taivano susiduria dvi tektoninės plokštės, tad salą neretai supurto žemės drebėjimai.

Pastaraisiais dešimtmečiais smarkiausias iš jų įvyko 1999 metų rugsėjį – tąsyk 7,6 balo smūgiai pareikalavo apie 2,4 tūkst. žmonių gyvybių.

2016-ųjų vasario 6-ąją per 6,4 balo žemės drebėjimą pietiniame Tainano mieste sugriuvus daugiabučiui žuvo 115 žmonių. Po šios nelaimės dėl aplaidumo už grotų atsidūrė penki asmenys, atsakingi už to pastato statybas.

VIDEO: Stiprus žemės drebėjimas Taivane: gelbėtojai ieško griuvėsiuose įstrigusių žmonių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius