Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taivane po tilto griūties surasti penkių žmonių palaikai, vienas tebėra dingęs

Taivane po tilto griūties surasti penkių žmonių palaikai, bet toliau ieškoma paskutinio dingusio žmogaus, trečiadienį pranešė gelbėtojai.
Taivane sugriuvo tiltas
Taivane sugriuvo tiltas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Taivanas Tiltas

Nelaimė antradienį anksti ryte įvyko Taivano rytinėje pakrantėje esančios Ilano apygardos Nanfangao vietovėje. Tiltas nugriuvo ant po juo prišvartuotų žvejybos laivų.

Taivano nacionalinė priešgaisrinės apsaugos agentūra pranešė, kad žuvusieji yra žvejybos darbininkai iš Indonezijos ir Filipinų. Jų palaikai buvo surasti vandenyje netoli dviejų apgadintų laivų vėlai antradienį ir anksčiau trečiadienį.

„Paieškos ir gelbėjimo misija tęsiasi“, – žurnalistams sakė transporto ministras Lin Chia-lungas. Jis pridūrė, kad renkami įrodymai tyrimui.

Filipinų darbo ministerija patvirtino, kad per incidentą žuvo du šios šalies piliečiai, trečias tebėra dingęs, o dar penki buvo sužeisti.

Ministerija pažadėjo pagalbą nukentėjusiems darbininkams ir jų šeimoms.

Stebėjimo kameros užfiksavo dramatišką akimirką, kai sugriuvo 140 m ilgio arkinis tiltas.

Vaizdo įraše matyti, kaip staiga nutrūksta vertikalus lynas tilto plieninės arkos centre. Tada tilto nuolaužos užvirsta ant mažiausiai trijų prišvartuotų žvejybos laivų, o kartu su jomis į vandenį nugarma tilto nespėjęs pervažiuoti benzinvežis.

Per nelaimę buvo sužeista mažiausiai 12 žmonių: šeši filipiniečiai ir trys indoneziečiai darbininkai, taivanietis benzinvežio vairuotojas ir du pakrančių apsaugos tarnybos pareigūnai, pranešė Taivano nacionalinė priešgaisrinės apsaugos agentūra.

Į vandenį nugarmėjęs benzinvežis užsiliepsnojo.

Tiltas virš nedidelio žvejų uosto buvo pastatytas 1998 metais. Jis dažnai būdavo rodomas televizijos dramose ir reklamose.

Kol kas neaišku, dėl ko sugriuvo tiltas. Pirmadienio vakarą pro Taivaną praūžė taifūnas, atnešęs į kai kuriuos rytinės pakrantės rajonus smarkių liūčių ir siautulingą vėją. Tačiau tuo metu, kai sugriuvo tiltas, oras buvo geras.

Didžiulėje Taivano žvejybos industrijoje dirba daug prastai apmokamų migrantų iš tokių šalių kaip Filipinai, Indonezija ir Vietnamas.

Ankstesni rimti incidentai, susiję su tiltais Taivane, dažniausiai įvykdavo dėl taifūnų.

2009 metais du tiltus smarkiai apgadino taifūnas Morakot, nusinešęs daugiau kaip 400 gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius