Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Taivano prezidentą Ma Ying-jeou šauktinio laidotuvėse užsipuolė jų dalyviai

Taivano prezidentą Ma Ying-jeou, kuris sekmadienį dalyvavo jauno šauktinio, tikriausiai mirusio dėl jo karininkų veiksmų, laidotuvėse, piktai užsipuolė šimtai gedėtojų.
Protestuotojai Taivane
Protestuotojai Taivane / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Taivanas

Protestuotojai, tarp kurių buvo mirusio kario giminaičių ir šalininkų, šaukė „Mes norime tiesos!“, kai Ma Ying-jeou, lydimas apsaugininkų, vyko į laidotuves velionio namuose Taičungo mieste Taivano centriniame regione.

Laidotuvės buvo surengtos kitą dieną po to, kai daugiau kaip 100 tūkst. žmonių išėjo į sostinės Taibėjaus gatves protestuoti dėl kapralo Hung Chung-chiu mirties ir kariškių atlikto „prasto“ jo atvejo tyrimo.

Hung Chung-chiu mirė liepos 4 dieną nuo šilumos smūgio, tikriausiai po to, kai buvo priverstas pernelyg smarkiai treniruotis. Tai buvusi bausmė už tai, kad jis į savo bazę atsinešė išmanųjį telefoną. Vos po trijų dienų turėjo baigtis jo privalomoji vienų metų karinė tarnyba.

Ma Ying-jeou pažadėjo, kad tokia tragedija armijoje nepasikartos ir pareiškė užuojautą šeimai.

„Kaip prezidentas ir šalies ginkluotųjų pajėgų vadas, šiuo užtikrinu, kad Hung Chung-chiu nebus miręs veltui ir kad tokia tragedija daugiau nebeįvyks“, – sakė prezidentas mirusio kario tėvui Hung Chi-tuanui.

Praėjusią savaitę, kariškių prokurorams baigus savo tyrimą, dėl Hung Chung-chiu mirties buvo apkaltinta iš viso 18 pajėgų pareigūnų, tarp jų – buvęs jo brigados vadas.

Jiems pateikti įvairūs kaltinimai, pradedant mirtį nulėmusiu smurtavimu ir netyčiniu nužudymu, o baigiant neteisėtos bausmės skyrimu pavaldiniui bei asmeninės laisvės pažeidimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius