-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Talibano delegacija atvyko į Turkiją pirmų aukšto rango pareigūnų derybų

Naujosios Afganistano valdžios Talibano aukšto rango atstovų delegacija atvyko į Turkiją derybų su turkų pareigūnais, ketvirtadienį pranešė Turkijos užsienio reikalų ministerija.
Talibano delegacija Turkijoje
Talibano delegacija Turkijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Sostinėje Ankaroje numatyti susitikimai bus pirmieji Talibano ir aukšto rango turkų vyriausybės pareigūnų susitikimai po to, kai grupuotė užgrobė valdžią Afganistane.

Talibano delegacijai vadovauja Amiras Khanas Mutaqi, einantis užsienio reikalų ministro pareigas, pranešė Talibano atstovas.

Šis vizitas surengtas po virtinės vykusių Talibano lyderių susitikimų su JAV, 10 Europos valstybių ir Europos Sąjungos atstovais Kataro sostinėje Dohoje šią savaitę.

Dalyvaudamas virtualiame Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikime Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pareiškė, kad tarptautinė bendruomenė turėtų palaikyti atvirus kanalus dialogui su Talibanu bei „kantriai bei palaipsniui“ jį nukreipti link labiau įtraukios vyriausybės formavimo.

Pasak R.T.Erdogano, daugiau nei 3,6 mln. pabėgėlių iš Sirijos priėmusi Turkija nepakels migrantų antplūdžio iš Afganistano, taip pat perspėjo, kad nauja migrantų banga paveiks ir Europos šalis.

Talibanas sako siekiantis tarptautinio pripažinimo ir perspėja, kad jo vyriausybės silpninimas paveiks saugumo padėtį ir paskatins dar daugiau žmonių bėgti iš šalies.

Dabartinė Afganistano vyriausybė, kurią Talibanas vadina tik laikina, sudaryta išskirtinai iš Talibano veikėjų. Keletas jų yra įtraukti į Jungtinių Tautų „juodąjį sąrašą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius