Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 22 /13:22

Tbilisyje – šūviai ir sprogimai, vykdoma antiteroristinė operacija

Gruzijos sostinėje Tbilisyje trečiadienio rytą rengiama antiteroristinė operacija. Viename daugiabutyje užsibarikadavę du įtariamieji, kaip skelbiama, šaudo į pareigūnus ir per langus mėto granatas, praneša „OC Media“.
Įtariamieji užsibarikadavo Tbilisio daugiabutyje
Įtariamieji užsibarikadavo Tbilisio daugiabutyje / „Facebook“ nuotr.

Operacija prasidėjo dar vėlų antradienio vakarą ir trečiadienį dar tęsėsi. Gruzijos valstybės saugumo tarnybos pareigūnai bando neutralizuoti du pastate Gabrielio Salosi gatvėje užsidariusius įtariamuosius.

Mažiausiai vienas pareigūnas buvo sunkiai sužeistas. Jis buvo nuvežtas į ligoninę, kur mirė.

„Jis buvo atvežtas pas mus sunkiai sužeistas, taip pat į galvą. Jam atlikta operacija, bet specialiųjų pajėgų nario būklė kol kas kritinė“, – prieš tai teigė vienas medikas.

Apie 5 val. ryto policija šturmavo pastatą, iš kurio prieš tai buvo evakuoti gyventojai. Įtariamieji užsibarikadavę šeštajame aukšte.

Gruzijos televizijų reportažuose buvo matyti du visiškai sugriauti butai antrajame ir trečiajame gyvenamojo komplekso aukštuose.

Tarnybos atstovė Nino Giorgobiani per spaudos konferenciją sakė, kad per šią operaciją siekiama sulaikyti kitus ginkluotus grupuotės narius, užspeistus viename gyvenamajame komplekse.

Netoliese uždaryta mokykla, evakuotas vaikų darželis. Kaip skelbia „Rustavi 2“, įtariamieji nėra Gruzijos piliečiai, kalbama apie jų čečėnišką kilmę. Skelbiama, kad vienas įtariamasis jau sulaikytas, tačiau susišaudymas nesiliauja.

Trečiadienį apie pietus paskelbta, kad pradedamas naujas pastato šturmas. Pareigūnai ragino įtariamuosius pasiduoti, bet jie atsisakė ir pradėjo pliekti iš automatų, taip pat sviedė kelias granatas.

Gruzijos valstybės saugumo tarnyba nurodė, kad siekiama nustatyti įtariamųjų tapatybę ir jų ryšius su užsieniu.

Vietos žmonės žurnalistams teigė, kad pastate, iš kurio šaudoma, gyvena šeima iš Pankisio slėnio – problemiškos teritorijos Gruzijos šiaurės rytuose, kur netrūksta radikalių islamistų.

Būtent Pankisio slėnyje gyveno vienas grupuotės „Islamo valstybė“ vadeivų Omaras Shishani, kuris pernai liepą buvo nukautas.

„Mes užsidarę vonios kambaryje, – teigė viena rajono gyventoja. – Šūviai skamba nuo 5 valandos ryto. Bute visi langai išdužę. Aš čia su vyru ir vaiku.“

Gruzijos televizija pranešė, kad į operacijos vietą atvyko mažiausiai keturios šarvuotosios mašinos ir siunčiami papildomi specialiųjų pajėgų kariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius