-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teherane suvaldytas gaisras naftos perdirbimo įmonėje

Irano sostinėje ketvirtadienį buvo suvaldytas didžiulis gaisras, nuniokojęs vieną naftos perdirbimo įmonę, tačiau liepsnos dar neužgesintos iki galo.
Temos: 3 Iranas Nafta Gaisras

„Gaisras naftos perdirbimo įmonėje buvo suvaldytas ir bus visiškai užgesintas iki vidurdienio“, – pranešė valstybinė naujienų agentūra IRNA, remdamasi Teherano naftos perdirbimo įmonės atstovu Shakeru Khafai.

Apie vidurdienį virš gaisro vietos tebebuvo matyti juodų dūmų stulpas, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistai, nors jis nebebuvo toks tirštas kaip ankstesnę dieną.

Valstybinės televizijos iš įvykio vietos transliuotame reportaže matyti, kaip su liepsnomis grumiasi ugniagesių brigados.

Pasak pareigūnų, didžiulis gaisras įsiplieskė trečiadienį apie 19 val. 30 min. vietos (18 val. Lietuvos) laiku po sprogimo, įvykusio dėl nuotėkio iš nesandaraus dujų vamzdžio.

Pradėtas tyrimas dėl incidento.

Ši naftos perdirbimo įmonė yra įsikūrusi didelėje pramoninėje zonoje Teherano pakraštyje, vos už kelių šimtų metrų nuo gyvenamųjų rajonų.

Nuo 1968 metų veikianti gamykla gali perdirbti 250 tūkst. barelių naftos per dieną, nurodo IRNA.

Gaisras kilo kelios valandos po Irano karinio jūrų laivyno pranešimo, kad vienas didžiausių jo laivų – pagalbinis „Kharg“ – po jame kilusio gaisro nuskendo Omano įlankoje.

Gaisro laive priežastis viešai nenurodoma.

Pramoninės nelaimės Irane yra dažnos.

Gegužės 23 dieną devyni žmonės buvo sužeisti per sprogimą centriniame Irano regione esančioje sprogiųjų medžiagų gamykloje, pranešė šalies žiniasklaida. Po trijų dienų netoli Persijos įlankos pakrantės esančiame naftos chemijos komplekse įvykus sprogimui vamzdyne žuvo vienas žmogus.

Dėl pernai įvykusių dviejų „sabotažo aktų“ Irano branduoliniuose objektuose Teheranas pagrindiniu įtariamuoju laiko savo nesutaikomą priešininką Izraelį.

Kai kas Irane šiuos įvairius įvykius laiko Izraelio saugumo pajėgų atakomis, o kiti kaip labiau tikėtiną priežastį nurodo JAV sankcijas, dėl kurių Iranas yra kone visiškai izoliuotas nuo pasaulio ir negali deramai prižiūrėti savo pramoninių objektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius