Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisme – Indijoje studentę išprievartavusi ir mirtinai sumušusi gauja

Indijoje ketvirtadienį suplanuotas pirmasis teismo posėdis, kuriame bus teisiama gauja vaikinų, Delyje išprievartavusių ir geležiniu strypu daužiusių studentę, skelbia naujienų tarnyba BBC.
Protestas Indijoje
Protestas Indijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

23-ejų mergina nuo gruodžio 16 dieną patirtų traumų savaitgalį mirė. Šalyje nesiliauja gyventojų protestai, juose raginama keisti smurto prieš moteris įstatymus ir griežčiau kovoti su prievartautojais. 

Jei gaujos nariai bus pripažinti kaltais, jiems gali būti skirta reali mirties bausmė, kuri Indijoje vis dar egzistuoja.

Šeštas įtariamasis yra 17 metų. Policijos nurodymu atliekami kaulų tyrimai, siekiant išsiaiškinti jo amžių ir galimybę jį teisti kartu su kitais gaujos nariais. Teismas vyks Delio Saketo apygardos teisme, tačiau mažai tikėtina, kad kaltinamieji jame pasirodys. 

Atakos metu gauja moterį prievartavo valandą, ją ir jos draugą sumušė geležiniais strypais. Į privatų autobusą pora po kino seanso įsėdo per klaidą. Antradienį pasigirdo pranešimų, kad gauja, išmetusi moterį iš autobuso, norėjo ją pervažiuoti, tačiau draugas ją išgelbėjo. 

Indijos vyriausybė itin kritikuojama dėl nesugebėjimo apsaugoti moteris. Remiantis oficialiais duomenimis, Delyje moteris išprievartaujama kas 14 valandų. Visoje šalyje jos dažnai sulaukia seksualinių bauginimų ir smurto. 

Po šio išpuolio Delio valdžia ėmėsi šiokių tokių priemonių, kad moterys mieste būtų saugesnės. Naktį pradėjo patruliuoti daugiau policijos pareigūnų, pradėta autobusų vairuotojų ir jų padėjėjų patikra, uždrausti autobusai tamsintais langais ar užuolaidomis.  Nelaimės ištiktoms moterims atidaryta pagalbos linija. 

Vyriausybė įsteigė komitetą, kurio nariai turi rekomenduoti kovos su prievarta įstatymo pakeitimus. 

Dauguma protestuotojų teigia, kad į moteris šalyje žiūrima kaip į antros rūšies piliečius ir siekiant pakeisti požiūrį būtinas kultūros, įstatymų pakeitimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius