Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teksase įvykdyta mirties bausmė penkis savo šeimos narius nušovusiam vyrui

Teksase ketvirtadienį įvykdyta mirties bausmė vyrui, 2002 metais nužudžiusiam penkis savo šeimos narius, tarp jų du vaikus. Gynyba tvirtino, kad vyras taip pasielgė apsvaigęs nuo kreko – prastos kokybės kokaino.  
Abelis Ochoa
Abelis Ochoa / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

47 metų Abelio Ochoa mirtis į šiaurę nuo Hjustono esančio Hantsvilio miesto kalėjime buvo konstatuota 18 val. 48 min. vietos (penktadienį 2 val. 48 min. Lietuvos) laiku. Jam buvo suleista mirtina injekcija.

Kaip rodo teismo dokumentai, 2002-ųjų rugpjūtį po sekmadienio mišių A.Ochoa paprašė žmonos duoti jam pinigų kreko dozei įsigyti. Po ginčo žmona nusileido ir davė jam 10 JAV dolerių.

Parūkęs kreko A.Ochoa užėjo į namą, čiupo šautuvą ir nušovė žmoną, taip pat devynių mėnesių ir septynerių metų amžiaus dukras, uošvį ir svainę. Kita pašauta svainė išgyveno, bet neteko inksto.

Netrukus po žudynių už žmonos automobilio vairo sulaikytas A.Ochoa policijos pareigūnams sakė, kad „ginklas, kurį jis panaudojo, gulėjo namuose ant stalo“. Jis aiškino, kad nesugebėjo tvarkytis su stresu ir pavargo nuo savo gyvenimo.

„Noriu atsiprašyti savo artimųjų iš žmonos pusės už visą jiems sukeltą emocinį skausmą“, – sakė A.Ochoa, tardamas paskutinį žodį.

Vyro advokatai trečiadienį pateikė JAV Aukščiausiajam Teismui paskutinį prašymą sustabdyti egzekuciją, argumentuodami, kad Teksaso kalėjimų administracija atsisakė leisti jų klientui nufilmuoti interviu, kuris būtų pridėtas prie prašymo suteikti malonę.

A.Ochoa yra trečias asmuo, kuriam nuo šių metų pradžios Jungtinėse Valstijose įvykdyta mirties bausmė. Dvi iš trijų egzekucijų įvykdytos Teksase.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius