-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teksase po šaudymo incidento uždaryta jūrų pajėgų bazė

Teksase ketvirtadienį buvo uždaryta JAV karinių jūrų pajėgų bazė, pradėjus šaudyti nežinomam užpuolikui, tačiau nebuvo pranešta apie jokius sužeidimus, informavo Karinis jūrų laivynas.
Teksaso policija
Teksaso policija/Asociatyvinė nuotr. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Į maždaug 6 val. 15 min. vietos (14 val. 16 min. Lietuvos) laiku gautą pranešimą apie „aktyvų šaulį“ sureagavo saugumo pajėgos, dislokuotos karinių jūrų ir oro pajėgų aerodrome Korpus Kristi, kur tiek JAV, tiek užsienio kariai mokosi pilotuoti orlaivius, nurodė bazės atstovas.

„Šaulys buvo neutralizuotas“, – sakė atstovas.

Pasak atstovo, vienas karys, kuris, remiantis pirminiais pranešimais, buvo sužeistas, „jaučiasi gerai“, tačiau bazė buvo uždaryta praėjus dviem valandoms po incidento.

Išpuolis įvyko praėjus penkiems mėnesiams po to, kai vienas Saudo Arabijos oro pajėgų studentas, palaikydavęs ryšius su „al Qaeda“, ėmė šaudyti JAV jūrų pajėgų bazėje Floridoje. Tąsyk buvo nužudyti trys amerikiečiai jūrininkai ir sužeisti dar aštuoni.

Pirmadienį JAV teisėsaugos pareigūnai atskleidė, kad Floridoje suimtas šaulys radikalizavosi mažiausiai prieš penkerius metus ir suplanavo išpuolį dar prieš atvykdamas į JAV dalyvauti kariniuose mokymuose.

Nuo to laiko buvo sugriežtintos taisyklės: tūkstančiai karinių mokymų studentų iš užsienio nuodugniau atrenkami, jiems draudžiama nešiotis šaunamuosius ginklus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius