-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teksase sulaikytas užpuolikas, nušovęs du ir sužeidęs dar 12 žmonių

Teksase policija pirmadienį ryte areštavo vyrą, praeitą savaitgalį per vieną studentų vakarėlį nušovusį du žmones ir dar 12 sužeidusį.
Brandonas Ray Gonzalesas
Brandonas Ray Gonzalesas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Teksasas Šaudynės

23 metų Brandonas Ray Gonzalesas iš Grinvilio Teksase buvo sulaikytas praėjus mažiau nei 48 valandoms po šeštadienio šaudymo, pranešė Hanto apygardos šerifas Randy Meeksas. B.R.Gonzalesas, kuris buvo areštuotas automobilių prekybos salone, kur dirbo, nuvežtas į Hanto apygardos kalėjimą ir yra kaltinamas daugiau kaip vieno žmogaus nužudymu. Už jo paleidimą paskirtas 1 mln. dolerių užstatas.

Interviu televizijai WFAA-TV, kurį davė iš kalėjimo, įtariamasis tvirtino, kad yra nekaltas. Jis sakė, kad dalyvavo tame vakarėlyje persirengęs apsaugininku, bet tuo metu, kai kažkas pradėjo šaudyti, sėdėjo savo automobilyje lauke.

Tris vaikus turintis B.R.Gonzalesas teigė, kad turi liudininkų, kurie tai gali patvirtinti, bet televizijai jų nenurodė.

Užpuolikas sekmadienio naktį, apie vidurnaktį, atakavo studentų šventės vietą šalia Grinvilio miesto, už 24 km nuo Teksaso A&M universiteto komplekso. Pareigūnai įtaria, kad užpuolikas galėjo taikytis tik į vieną asmenį tame renginyje, kuriame dalyvavo apie 750 žmonių, ir kad kiti asmenys atsitiktinai tapo jo aukomis, anksčiau sakė R.Meeksas.

Pasak šerifo, tai buvo universiteto Prekybos fakulteto vakarėlis Helovino ir sugrįžimo į studijas proga, bet pareigūnai teigė, kad šis renginys su aukštąja mokykla nebuvo suderintas.

Pareigūnų nuomone, vienas šaulys įžengė į renginio vietą per užpakalines duris ir paleido ugnį iš pistoleto. R.Meeksas pasakojo, kad pasigirdus šūviams kilo „visiškas chaosas“ – šimtai žmonių, įskaitant užpuoliką, mėgino pabėgti.

Iš 12 sužeistųjų šeši buvo pašauti, o kiti šeši nukentėjo per spūstį arba buvo sužeisti stiklo šukių, nurodė tarnybos. Pirmadienį penki sužeistieji dar buvo gydomi ligoninėje; vieno iš jų būklė yra kritinė.

Pirmadienį teisėsauga paskelbė, kad per incidentą žuvo 23 metų Kevinas Berry Jr. iš Dalaso ir to paties amžiaus Byronas Craven Jr. iš Arlingtono.

Po gedulingo budėjimo dėl K. Berry žūties viename Dalaso parke mažiausiai vienas žmogus pradėjo šaudyti. Dalaso policija nurodė, kad niekas nebuvo sužeistas, bet pranešta apie kelis apgadintus automobilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius