Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teroristai pradėjo atakuotį Izraelį ir iš Libano pusės

Iš Libano teritorijos buvo paleistos dvi raketos į Izraelio teritoriją penktadienio rytą, skelbia naujienų svetainė time.com. Už šį išpuolį kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės.
Izraelio oro atakų padariniai Gazos Ruože
Izraelio oro atakų padariniai Gazos Ruože / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Raketų išpuolis buvo įvykdytas ketvirtą dieną besitęsiant Izraelio antskrydžiams prieš islamistų kovotojus Gazos ruože. Izraelio kariuomenės atstovas teigė, kad raketos buvo paleistos iš pietų Libano šiaurinės Izraelio sienos link. 

Libano saugumo atstovai teigia, kad sukilėliai paleido iš viso keturias raketas šeštą valandą ryto vietos laiku, o Izraelio pusė į tai atsakė iššaudama dešimtis artilerijos sviedinių.

Pietų Libanas, iš kurio ir buvo paleistos raketos, yra laikomas šiitų teroristų grupuotės „Hezbollah“ citadele. Nors ši islamistų grupuotė atakavo Izraelį daugybę sykių, vis dėlto, ekspertai teigia, jog raketų antpuoliai prieš Izraelį galėjo būti įvykdyti ir palestiniečių sukilėlių. 

Teroristinė grupuotė „Hamas“ per pastarąsias keturias dienas į Izraelio teritoriją paleido daugiau negu 550 raketų. Penktadienį viena iš šių raketų pataikė į pietiniame Izraelio mieste Ašdode esančią degalinę, sukeldama milžiniškas liepsnas ir dūmus.

Izraelio spauda praneša, kad per šį išpuolį vienas žmogus buvo rimtai sužeistas. Tuo tarpu Izraelio antskrydžio metu Gazos ruože raketa pataikė į namą, kuriame gyveno vietinės džihadistų grupuotės vadeiva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius