-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teroristų grupė „al Qaeda“ grasina pakartoti tūkstančius rugsėjo 11-osios išpuolių

Teroristinės organizacijos „al Qaeda“ vadeiva Aymanas al-Zawahiri pagrasino Jungtinėms Valstijoms pakartoti 2001 metų rugsėjo 11-osios išpuolius „tūkstančius kartų“; tai pareikšta vaizdo įraše, skirtame prieš 15 metų buvusiam teroro aktui paminėti.
Aymanas al Zawahiri
Aymanas al Zawahiri / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kreipdamasis į JAV vaizdo laišku, paskelbtu ketvirtadienį socialiniame tinkle „YouTube“, A.al Zawahiri pareiškė, kad rugsėjo 11-osios aktas buvęs surengtas už „jūsų nusikaltimus prieš mus“.

2001-ųjų rugsėjo 11-ąją į Pasaulio prekybos centro bokštus dvynius rėžėsi du pagroti lėktuvai, žuvo 2753 žmonės.

Tą dieną dar buvo išpuolis prieš Pentagoną – taip pat pagrobtu keleiviniu lėktuvu, ir dar trečias – komerciniu reisu skridęs lėktuvas sudužo Pensilvanijoje.

Minimame vaizdo įraše A.al-Zawahiri kaltino Vašingtono politiką prieš arabų ir musulmonų šalis, žemių okupaciją jų šalyse, „nusikalstamų ir korumpuotų“ vyriausybių rėmimą.

Šie grasinimai paskelbti tokiu metu, kai Jungtinės Valstijos yra pasirengusios atremti tokius koordinuotus išpuolius kaip rugsėjo 11-ąją, bet lieka pažeidžiamos mažų, šalies viduje dažnėjančių išpuolių.

Rugsėjo 11-osios teroro aktai privertė Vašingtoną skelbti karą terorui – iš pradžių prieš „al Qaeda“ ir „Talibaną“, o vėliau – prieš grupuotę „Islamo valstybė“, kontroliuojančią didžiulius plotus

Sirijoje, Irake ir Libijoje.

A.al-Zawahiri dar paragino džihadistus vienytis, o Amerikos afrikiečius atsiversti į Islamą ir tokiu būdu „apsisaugoti“ nuo JAV įstatymų, kuriuos esą kontroliuoja „baltųjų dauguma“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius