Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teroristus į oro uostą atvežęs taksi vairuotojas bijo dėl savo gyvybės

Briuselio taksistas, į oro uostą atvežęs vyrus, kurie, kaip vėliau paaiškėjo, buvo savižudžiai sprogdintojai, dabar slapstosi ir bijo dėl savo gyvybės, teigia jo draugai. Vyras baiminasi „Islamo valstybės“ keršto už tai, kad policijai pranešė apie įtartinus keleivius, rašo „The Telegraph“.
Briuselio taksistai
Briuselio taksistai / „Scanpix“/AP nuotr.

Ibrahimas El Bakraoui ir dar du vyrai antradienio ryte užsisakė taksi, kad šis paimtų juos iš buto Skarbeko rajone ir nuvežtų į Zaventemo oro uostą. Vos juos nuvežęs ir išgirdęs apie sprogdinimus, taksistas nedelsiant kreipėsi į policiją – papasakojo visas detales, kurias atsiminė, parodė vietą, iš kurios paėmė vyrus. Tačiau dabar už tai bijo teroristų ir jų sekėjų keršto.

Įtarimų sukėlė iškart

„Taxis Verts“ vairuotojas prie namo Rue Max Roos atvyko su „Volkswagen Kandi“. Jam iškart pasirodė keista, kad keleiviai neleido net prisiliesti prie lagaminų – juos į automobilį kėlė patys.

Vyrai turėjo penkis lagaminus – daugiau, nei buvo galima tikėtis iš trijų žmonių. Kai vairuotojas pasakė, kad visų lagaminų niekaip nepavyks sutalpinti į vieną automobilį, vyrai supyko. Jie aiškino specialiai užsakę didesnį automobilį, tačiau nieko nebegalėjo padaryti.

Vykdami į oro uostą keleiviai aptarinėjo JAV ir problemas pasaulyje, vairuotojas pasakojo savo kolegai, kuris jo žodžius perdavė „The Telegraph“. Vairuotojas sakė kelionės metu užuodęs amoniaką, o kai vyrai prie oro uosto išlipo, jis pastebėjo baltų miltelių pėdsaką nuo lagaminų.

Graužiasi, kad nesiėmė veiksmų anksčiau

Vairuotojo draugas britų portalui sakė: „Kai jis išgirdo naujienas apie sprogimus, pagalvojo, kad galbūt tai buvo jie. Jis pasakė policijai adresą, kaip jie atrodė. Dabar jam pavojinga. Jis išsigandęs, jis turi žmoną ir vaikų.“

„Daug taksi vairuotojų bijo keršto, – prisipažino kolega. – Daugelis taksistų Briuselyje yra musulmonai, tokių apie 80 procentų, todėl jie labai bijo padėti policijai ir būti palaikyti blogais musulmonais. Yra daug žmonių, dirbančių „Daesh“ („Islamo valstybei“), ir vairuotojai nerimauja, kad jie bus užpulti.“

Bendradarbis pasakojo, kad teroristus vežęs vairuotojas graužiasi, jog nesiėmė veiksmų dėl savo įtarimų anksčiau. „Jam sunku. Jis juos vežė į oro uostą, ir dabar galvoja, kad galbūt galėjo kaip nors juos sustabdyti“, – sakė draugas.

Teroristus vežęs vairuotojas graužiasi, jog nesiėmė veiksmų dėl savo įtarimų anksčiau.

Firmos, kuriai priklauso taksi automobilis, vadybininkas Mostafa Beggaras sakė, kad automobilis yra konfiskuotas policijos ir yra kruopščiai tiriamas.

„Tas vairuotojas šiuo metu nedirba – ilsisi kartu su šeima, – sakė vadybininkas. – Tai labai rimta situacija, ir jis bijo. Tik jo dėka policija rado, kur teroristai gyveno. Labai didžiuojuosi juo už tai, ką padarė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius