-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 29 /13:33

Th.May: NATO kariai Baltijos šalyse dislokuoti Rusijai atgrasyti

Jungtinės Karalystės (JK) premjerė Theresa May penktadienį pareiškė, kad jos šalis liks įsipareigojusi prisidėti užtikrinant kitų 27 Europos Sąjungos šalių saugumą, netgi kai Jungtinė Karalystė pasitrauks iš Bendrijos.
Theresa May Estijoje
Theresa May Estijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Estijoje į ES viršūnių susitikimą atvykusi Th.May penktadienio rytą aplankė prie sienos su Rusija dislokuotus britų vadovaujamo NATO priešakinio bataliono karius ir sakė, kad „Jungtinė Karalystė yra besąlygiškai įsipareigojusi palaikyti Europos Saugumą“.

Jis pridūrė, kad „mes toliau siūlysime pagalbą ir paramą ES valstybėms narėms, jeigu jos taptų ginkluotos agresijos, terorizmo, gamtinių arba žmogaus sukeltų katastrofų aukomis“.

Premjerė taip pasiūlė sukurti „naują saugumo partnerystę“, turinčią gyvuoti iš po Britanijos atsiskyrimo nuo ES, planuojamo 2019 metais.

Vėliau Th.May išvyko į Taliną dalyvauti susitikime su kitų 27 ES šalių lyderiais.

Dėmesys Baltijos šalims

NATO kariai Baltijos valstybėse yra tam, kad būtų atgrasyta agresyvi Rusija, pareiškė Th.May.

„Kaip jau ne kartą esu sakiusi, pasitraukimas iš Europos Sąjungos nereiškia pasitraukimo iš Europos“, – sakė britų premjerė susitikime su Estijoje dislokuotos NATO kovinės grupės kariais.

Th.May: „Kaip jau ne kartą esu sakiusi, pasitraukimas iš Europos Sąjungos nereiškia pasitraukimo iš Europos.“

Pasak Th.May, NATO kariai yra čia tam, kad būtų atgrasyta Rusija.

„Tebesitęsianti Rusijos agresija kelia vis didesnę grėsmę mūsų draugams Estijoje, taip pat Latvijoje ir Lietuvoje. Mūsų buvimas čia svarbus, nes parodo, kad esame pasirengę ginti savo sąjungininkus“, – pažymėjo Th.May.

„Jei tokia šalis kaip Rusija pažeidinėja valstybių sienas ir tarptautinę teisę, į tai būtina atsakyti. Jei užpuolamas vienas, reiškia, kad užpuolami visi“, – pridūrė ji.

Premjerė taip pat sakė , kad Estijoje dislokuoti kariškiai užsiima ne tik karine veikla. „Jie padeda stiprinti draugiškus tarpvalstybinius ryšius“, – pažymėjo ji ir padėkojo kariams už „ištikimą tarnybą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius