Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 26 /22:42

„The Bellingcat“ tyrėjai teigia atskleidę tikrąją vieno iš Skripalių nuodytojų tapatybę

„The Bellingcat“ tyrėjai paskelbė, kad tikroji buvusio rusų šnipo Sergejaus Skripalio ir jo dukros Julijos nuodijimu įtariamo Ruslano Boširovo tapatybė yra Anatolijus Čepiga.
Anatolijus Čepiga (kairėje) ir Aleksandras Miškinas
Ruslanas Boširovas (kairėje( ir Aleksandras Petrovas / „Scanpix“ nuotr.

Pasak tyrėjų, A.Čepiga yra Rusijos karinės žvalgybos (GRU) pareigūnas. Jo laipsnis – pulkininkas. A.Čepiga tarnavo GRU specialios paskirties brigadoje, kuri pasižymėjo per antrąjį Čečėnijos ir Rusijos karą. Taip pat įtariama, kad A.Čepiga dalyvavo slaptoje Rusijos intervencijoje į Rytų Ukrainą. Pažymima, kad 2014 m. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas jam suteikė Rusijos didvyrio vardą.

Kovo pradžioje Anglijos Solsberio mieste S.Skripalis ir jo dukra Julija buvo apnuodyti nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

Anksčiau šį mėnesį Jungtinės Karalystės (JK) pareigūnai paskelbė, kad apnuodijimu įtariami Rusijos piliečiai Aleksandras Petrovas ir R.Boširovas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Petrovas ir Ruslanas Boširovas Solsberyje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Petrovas ir Ruslanas Boširovas Solsberyje

Savo ruožtu įtariamieji Rusijos vyriausybės finansuojamai televizijai RT teigė, kad Anglijoje lankėsi turizmo tikslais – norėjo išvysti Solsberio katedrą.

Praeitą savaitę publikuotame „The Bellingcat“ ir „The Insider“ tyrime cituojama vienos Vakarų Europos šalies teisėsaugos tarnyba: esą anksčiau šiemet A.Petrovas ir R.Boširovas buvo sulaikyti Nyderlanduose, vėliau buvo perduoti Šveicarijos teisėsaugai.

Praeitą savaitę olandų laikraščiai „NRC Handelsblad“ ir „Tages-Anzeiger“ paskelbė, kad kelių Europos šalių pareigūnai užkirto kelią rusų agentams šnipinėti Maskvai nenaudingas išvadas skelbiančią laboratoriją Šveicarijoje.

Tiesa, vėliau „Tages-Anzeiger“ patvirtino, kad du iš Nyderlandų išsiųsti rusų šnipai – ne A.Petrovas ir R.Boširovas.

Jau anksčiau „The Bellingcat“ ir „The Insider“ skelbė, kad įtariami Skripalių nuodytojai yra susiję su Rusijos saugumo tarnybomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius