Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„The New York Times“: Lietuvoje dislokuotos JAV specialiųjų operacijų pajėgos

Kelios dešimtys JAV specialiųjų operacijų pajėgų karių šiuo metu dislokuoti Baltijos valstybėse pratyboms su kariais, besiruošiančiais atremti Rusijos grėsmę, skelbia „The New York Times“.
Pasaulinė specialiųjų operacijų pajėgų konferencija Vilniuje
Pasaulinė specialiųjų operacijų pajėgų konferencija Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Jie mirtinai išsigandę Rusijos“, – „The New York Times“ sakė JAV Specialiųjų operacijų pajėgų vadas, generolas Raymondas A.Thomasas, kuris neseniai lankėsi Baltijos valstybėse.

Pasak generolo R.A.Thomaso, Baltijos šalių karinių pajėgų atstovai kalba apie jų valstybėms kylančias grėsmes ir tikisi Amerikos lyderystės. „Jie labai atvirai kalba apie tai“, – tikino jis.

Būtent todėl, pasak jo, JAV specialiosios pajėgos yra nuolat laikomos Baltijos valstybėse, kurių elitiniai kariai užmezgė glaudžius ryšius su JAV kariais, dalyvaudami operacijose Afganistane.

Generolas R.A.Thomasas teigė, kad nors per pastaruosius kelerius mėnesius įvykęs JAV specialiųjų pajėgų dislokavimas buvo atliekamas tyliai, vis dėlto jis nėra slepiamas ir rusai apie tai žino.

Jis pabrėžė, kad amerikiečiai atgabena naujausias technologijas ir žvalgybos patirtį, o Baltijos valstybių atstovai gerai išmano tiek konvencinę Rusijos karinių pajėgų taktiką, tiek suvokia naujai kylančius hibridinio karo pavojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius