Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„The New York Times“: V.Putinas pasirodė esąs didelis kvailys

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas svajojo apie žaibišką karą Ukrainoje ir tikrai tikėjo, kad Kyjivą užims per kelias dienas. Jis neturėjo plano B, ir tai jį atvedė į spąstus. Kaip rašo analitikas Thomas Friedmanas straipsnyje laikraščiui „The New York Times“, V.Putinas dabar negali nei pralaimėti šio karo, nei jo sustabdyti. Kartu jo kariuomenė nepajėgi užgrobti naujų teritorijų. Nutraukti kovas reikštų susitaikyti su pralaimėjimu.
Rusijos lyderis Vladimiras Putinas
Rusijos lyderis Vladimiras Putinas / „Zuma press“/„Scanpix“

Tai, kad V.Putinas neturėjo „plano B“, patvirtina, jog Rusijos okupantai griebėsi chaotiško taikių Ukrainos miestų civilinės infrastruktūros apšaudymo. Dabar Kremlius tikriausiai tikisi tęsti išsekimo karą, kuris palaužtų ukrainiečių pasipriešinimą ir susilpnintų Vakarų pagalbą Ukrainai.

Šiandien V.Putino planas B – užmaskuoti plano A, kuriuo buvo siekiama žaibiškai užimti visą Ukrainą, nesėkmę. Apžvalgininkas ironiškai pareiškė, kad rusai karą turėjo pavadinti ne „specialia karine operacija“, o operacija „Išsaugok mano kailį“.

„Šį karą vienu skaudžiausių ir beprasmiškiausių mūsų laikų karų daro tai, kad lyderis naikina kitos šalies civilinę infrastruktūrą tol, kol tai suteikia jam pakankamai priedangos nuslėpti, jog jis buvo didžiulis kvailys“, – sakė Th.Friedmanas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rusijos raketų atakos Dnipropetrovsko srityje padariniai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rusijos raketų atakos Dnipropetrovsko srityje padariniai

Pasak analitiko, V.Putinas vis dar bando rasti bent kokį nors pasiteisinimą „antrosios pasaulio armijos“ nesėkmėms Ukrainoje.

Dabar jis darys viską, kad sukurtų planą B, kuris pateisintų siaubingus praradimus šaliai, kurioje nugalėti lyderiai taikiai neatsistatydina.

Pavyzdžiui, per gegužės 9 d. paradą jis padarė pareiškimus, kad Ukraina neegzistuoja, o jos teritorijos yra Rusijos dalis. Anot jo, karą išprovokavo „globalistai ir elitas“ Vakaruose.

Th.Friedmanas įsitikinęs, kad V.Putinas dabar stengiasi rasti planą B, tačiau jis turi daug problemų. Dabar jis turi paaiškinti rusams nesėkmes, praradimus ir izoliaciją, kurioje atsidūrė Rusija.

„Neįmanoma įlįsti į Putino galvą ir nuspėti kitą jo žingsnį... Jo veiksmai rodo, kad jis supranta, jog planas A žlugo. Ir dabar jis darys viską, kad sukurtų planą B, kuris pateisintų siaubingus praradimus šaliai, kurioje nugalėti lyderiai taikiai neatsistatydina“, – sakė Th.Friedmanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius