TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti

„The New York Times“. Žudiku pavadintas Vladimiras Putinas įsiuto: Joe Bidenui parengta propagandos dozė

Prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį sausai palinkėjo prezidentui Joe Bidenui „geros sveikatos“, po to, kai Amerikos lyderis nesusivaldęs apibūdino savo kolegą iš Rusijos kaip „žudiką“, o ilgai tvyrojusi įtampa peraugo įnirtingus transatlantinius pasikandžiojimus.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusį vakarą Rusija žengė retą žingsnį ir atšaukė savo ambasadorių Vašingtone po J.Bideno komentarų išsakytų televizijos interviu ir įspėjo apie „negrįžtamą santykių pablogėjimą“.

Ketvirtadienį, sėdėdamas paauksuotoje kėdėje per septintąsias Rusijos Krymo aneksijos metines, V.Putinas irgi vos nepavadino J.Bideno žudiku.

„Kai buvau vaikas, kai ginčydavomės kieme, sakydavome: „Kas taip pasakė, ant savęs pasisakė, – kalbėjo V.Putinas, cituodamas seną rusišką mokyklos kiemo rimą. – Kai mes kaip nors apibūdiname kitus žmones ar kitas valstybes, visada tarsi žiūrime į veidrodį.“

Nepaisant ilgalaikės J.Bideno kritikos V.Putinui, kai kurie Rusijos analitikai išreiškė viltį, kad Kremlius gali bendro intereso srityse užmegzti produktyvius darbo santykius su naująja Vašingtono administracija.

Tačiau kovinga J.Bideno pozicija trečiadienį transliuotame interviu „ABC News“, regis, išsklaidė šias viltis, net kai daugelis V.Putino kritikų gyrė Amerikos prezidento komentarus. Interviu paklaustas, ar, jo manymu, V.Putinas yra „žudikas“, J.Bidenas atsakė: „Mmm hmm, taip, aš taip manau“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius