-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„The New Yorker“ atleido iš darbo nederamu seksualiniu elgesiu kaltinamą garsų žurnalistą R.Lizzą

JAV žurnalas „The New Yorker“ pirmadienį pranešė nutraukęs darbinius ryšius su įtakingu politikos apžvalgininku ir žurnalistu Ryanu Lizza, kaltinamu nederamu seksualiniu elgesiu.
Ryanas Lizza
Ryanas Lizza / „Facebook“ nuotr.

Žurnalas neseniai sužinojo apie R.Lizzos veiksmus, kurie, „mūsų požiūriu, yra nederamas seksualinis elgesys“, nurodė „The New Yorker“ atstovė spaudai. Įvertinęs situaciją, žurnalas nutraukė ryšius su žurnalistu.

R.Lizza taip pat bendradarbiauja su CNN. Šio transliuotojo atstovė spaudai nurodė, kad žurnalistas nebus matomas eteryje, kol CNN išnagrinės šį reikalą.

R.Lizza pareiškė, kad „The New Yorker“ sprendimas yra „didžiulė klaida“ ir buvo priimtas be išsamaus tyrimo.

„Man liūdna, kad „The New Yorker“ nusprendė apibūdinti kaip kažką nederamo mano pagarbius santykius su moterimi, su kuria susitikinėjau“, – pažymima žurnalisto pareiškime.

Jame priduriama, kad žurnalas neįvardijo, kokios kompanijos politikos nuostatos buvo pažeistos.

R.Lizza atsiprašė „draugų, kolegų ir artimųjų už bet kokius nepatogumus, kuriuos gali sukelti šis epizodas“.

Tuo tarpu advokatas, atstovaujantis R.Lizzą nederamu elgesiu kaltinančiai moteriai, išsakė abejonių dėl to, kaip žurnalistas apibūdino tuos santykius.

Douglasas Wigdoras, iškėlęs virtinę bylų dėl seksualinio priekabiavimo ir diskriminacijos televizijai „Fox News“, sakė, kad „pono R.Lizzos nederamas elgesys jokiu būdu negali būti traktuojamas kaip pagarbūs santykiai“.

Pasak D. Wigdoro, R.Lizzą nederamu elgesiu kaltinanti moteris pageidavo neviešinti savo tapatybės.

Ji nusprendė pranešti apie žurnalisto veiksmus, kad jis būtų patrauktas atsakomybėn, ir „vildamasi, kad papasakojusi apie tai, ji padės kitoms potencialioms aukoms“, sakė advokatas.

R.Lizza „The New Yorker“ korespondentu Vašingtone dirbo nuo 2007 metų. Didžiulio atgarsio sulaukė liepą parodytas jo interviu su Anthony Scaramucci, kuriame tuometinis Baltųjų rūmų komunikacijos direktorius necenzūriniais žodžiais pliekė kolegas. Netrukus po šio interviu vos dešimt dienų dirbęs A.Scaramucci buvo atleistas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Anthony Scaramucci
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Anthony Scaramucci

R.Lizza neteko darbo žurnale „The New Yorker“ Jungtines Valstijas krečiant skandalams dėl įtakingų žiniasklaidos, pramogų verslo, politikos ir kitų sričių veikėjų nederamo seksualinio elgesio.

Šių skandalų banga kilo po to, kai spalį Holivudo magnatas Harvey Weinsteinas buvo apkaltintas lytiniu smurtu.

Pirmadienį taip pat pranešta, kad garsenybių mėgstamas virtuvės šefas Mario Batali po pranešimų apie jo nederamą seksualinį elgesį palieka savo restoranų imperiją ir nebeves televizijos ABC rodomos pramoginės kulinarijos laidos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius