-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Theresa May: Briuselis grasinimais stengiasi paveikti rinkimų rezultatus Britanijoje

Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May trečiadienį apkaltino Briuselį, kad šis tyčia švaistosi grasinimais Britanijai dėl „Brexit“ derybų, kad paveiktų kitą mėnesį vyksiančius visuotinius rinkimus.
Theresa May
Theresa May: Briuselis grasinimais stengiasi paveikti rinkimų rezultatus Britanijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Griežtu pareiškimu iš Dauning gatvės, praėjus vos kelioms valandoms nuo ES derybininko pranešimo apie savo derybų planus, Th.May nurodė, kad kai kurie žmonės Europos Sąjungoje nenori, jog derybos pavyktų.

„Per pastarąsias kelias dienas pamatėme, kokios sunkios gali būti tos derybos“, – sakė konservatorių partijos lyderė, tvirtindama, kad Europos žiniasklaidoje Britanijos derybinė pozicija yra netinkamai pateikiama.

„Europos Komisijos derybinė pozicija sugriežtėjo. Grasinimus Britanijai reiškia Europos politikai ir pareigūnai, – sakė ji. – Visi tokie veiksmai daromi tyčia, siekiant paveikti birželio 8 dieną vyksiančių visuotinių rinkimų rezultatus.“

„Pastarųjų dienų įvykiai parodė, kad, nepriklausomai nuo mūsų norų ir kitų Europos lyderių pagrįstų požiūrių, esama Briuselyje tokių, kurie nenori, kad šios derybos pavyktų, kurie nenori, kad Britanija klestėtų“, – pridūrė Th.May.

Britanijos premjerė pirmalaikius rinkimus, vyksiančius birželį, paskelbė, tikėdamasi gauti stipresnį mandatą derybose dėl „Brexit“ išstojimo iš ES.

„Laimėjusiems birželio 8-ąją teks vienas pagrindinis uždavinys – sudaryti Jungtinei Karalystei geriausią sutartį dėl išstojimo iš ES“, – kalbėjo ji.

„Jeigu negausime teisės deryboms, jeigu leisime Briuselio biurokratams įveikti mus, prarasime galimybę sukurti teisingesnę bendruomenę“, – pabrėžė Th.May.

Šitaip ji kalbėjo po apsilankymo pas karalienę Elizabeth II, kuriai ji atsiskaitė dėl parlamento paleidimo prieš rinkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius