Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Theresa May tikisi, kad Jungtinė Karalystė išstos iš Europos Sąjungos su sutartimi

Jungtinės Karalystės ministrė pirmininkė Theresa May ketvirtadienį nesutiko atsakyti į žurnalistų klausimą, ar jos šalis pasiruošusi palikti Europos Sąjungą, neturėdama su Briuseliu suderintos sutarties.
Theresa May
Theresa May / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prieš Briuselyje prasidedant ES viršūnių susitikimui, per kurį premjerė prašys kitų 27 Bendrijos lyderių iki birželio 30 dienos patęsti Didžiosios Britanijos išstojimo terminą, Th.May sakė neprarandanti vilties, kad Bendruomenių Rūmai iš trečio karto priims „Brexit“ sutartį, kurią anksčiau dukart tvirtai atmetė.

„Nuoširdžiai tikiuosi, kad išstosime su sutartimi“, – sakė ji.

VIDEO: Patvirtintas „Brexit“ susitarimo projektas: patenkinti ne visi, bet lietuviai teisės gyventi JK nepraras

Premjerė pridūrė, kad toliau stengsis įtikinti parlamento narius pritarti jos praeitais metais su Briuseliu suderintą „Brexit“ susitarimą.

„Dirbu, kad parlamentas galėtų pritarti sutarčiai, ir trumpas („Brexit“ datos) atidėjimas suteiks man šią galimybę“, – pabrėžė Th.May.

„Esu čia, kad aptarčiau su kitais lyderiais prašymą dėl trumpo atidėjimo – iki birželio“, – pridūrė vyriausybės vadovė.

Atvykusi į Briuselį Th.May sakė:„Svarbu, jog pripažintume, kad „Brexit“ yra Britanijos žmonių sprendimas. Norime jį išpildyti.“

Anksčiau buvo paskelbta, kad daugiau kaip 800 tūkst. britų pasirašė peticiją, reikalaujančią, kad „Brexit“ būtų atšauktas.

Britanijai gresia kovo 29-ąją išstoti iš bloko be susitarimo, jeigu lyderiai nepatenkins Britanijos vyriausybės prašymo šį žingsnį trumpam atidėti. ES lyderiai užsiminė veikiausiai pritarsiantys atidėjimui, jeigu Th.May sugebėtų prastumti parlamente dukart atmestą sutartį.

Verslas ir ekonomistai sako, kad „Brexit“ be jokio susitarimo sukeltų didžiulę sumaištį tiek Britanijoje, tiek ES ekonomikose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius