Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Time“ Rusijos opozicionierių Aleksejų Navalną vadina įtakingiausiu interneto žmogumi

Leidinys įtraukė A.Navalną į įtakingiausių interneto asmenų sąrašą, nes vieną jo žinučių apie korupciją kompanijoje „Transneft“ peržiūri apie milijonas žmonių kasdien.
Aleksejus Navalnas
Aleksejus Navalnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kol jis turi prieigą prie interneto, tol jis bus nuolatiniu Putino erzinimo šaltiniu ir Rusijos politine jėga“, – rašoma leidinyje.

Be A.Navalno šiame sąraše taip pat yra itraukti JAV prezidentas Barakas Obama, interneto žvaigždė Kim Kardašian ir dainininkas Justinas Bieberis.

A.Navalnas jau pakomentavo ir savo patekimą į minėtąjį sąrašą. „Gaila, anksčiau nesužinojau – būčiau pralinksminęs areštinę“, – rašė politikas.

Iš Viktoro Denisenko straipsnio: "Rusijoje interneto erdvė yra svarbi alternatyva valstybės kontroliuojamai viešajai erdvei.

Žurnalistų ir aktyvių piliečių kopijuojama ir platinama aktuali informacija, aktyvumas socialiniuose tinkluose ir tinklaraščiuose leidžia priešintis esminiams ideologiniams apribojimams, kuriuos Rusijos valdžia diktuoja vienaip ar kitaip nuo jos priklausančioms visuomenės informavimo priemonėms.

Tačiau interneto vaidmens nereikėtų pervertinti. Interneto (ir interneto kaip alternatyvios ir efektyvios viešosios erdvės) reikšmė gali išaugti, jei Rusijoje nuo autoritarizmo bus pereita prie demokratijos, kartu su tuo žingsniu išaugs ir interneto vartotojų politinis ir pilietinis sąmoningumas."

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius