Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Times“: JAV uždegė Ukrainai žalią šviesą smogti objektams Rusijoje

Po masinių Rusijos smūgių gyvybiškai svarbiai Ukrainos infrastruktūrai JAV mažiau nerimauja, kad Kyjivo išpuoliai prieš tolimus taikinius gali eskaluoti konfliktą. Todėl Ukrainai buvo leista pačiai spręsti, kaip panaudoti perduotus ginklus, rašo „Times“.
HIMARS
HIMARS / „Scanpix“/AP nuotr.

„Mes nesakome Kyjivui: „Nesuduokite smūgių rusams [Rusijoje ar aneksuotame Kryme]. Negalime jiems nurodyti, ką daryti. Jie patys sprendžia, kaip naudoti savo ginklus. Vienintelis dalykas, kurio mes reikalaujame, yra tai, kad Ukrainos kariuomenė, naudodama mūsų tiekiamus ginklus, laikytųsi tarptautinių karo įstatymų ir Ženevos konvencijų“, – leidinys citavo šaltinį JAV gynybos ministerijoje.

Gruodžio 5 d. Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad Saratovo ir Riazanės regionuose bepiločiai lėktuvai atakavo aerodromus, žuvo trys kariškiai.

Rusijos kariuomenės teigimu, išpuolį surengė Ukraina.

Ukraina oficialiai nepatvirtino, kad yra susijusi su šiuo incidentu, tačiau Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailo Podoliakas, reaguodamas į tai rašė: „jei labai dažnai ką nors paleidžiate į kitų šalių oro erdvę, anksčiau ar vėliau nežinomi skraidantys objektai grįš į išvykimo vietą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius