Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 12 /11:00

„To mes Čikagoje neleisime“: protestuotojai privertė nutraukti D.Trumpo mitingą

Penktadienį respublikonų kandidatu į prezidentus siekiantis tapti Donaldas Trumpas buvo priverstas atšaukti savo mitingą Čikagoje. D.Trumpo rėmėjai susistumdė su protestuotojais, kilo incidentų su policija.

D.Trumpas pranešė, kad atšaukia savo mitingą, nes baiminasi smurto proveržio. Dauguma protestuotojų buvo Ilinojaus universiteto Čikagoje studentai. Jie susirinko garsiai išreikšti nepritarimą milijardieriaus pareiškimams apie imigrantus ir Meksikos ir musulmonus.

D.Trumpas yra pareiškęs, kad pasienyje su Meksika reikia pastatyti aukštą sieną, o į šalį išvis neįsileisti musulmonų.

„Mes – ne žagintojai“, – skelbė vienas plakatas, kurį arenoje laikė protestuotojas ir kuriuo buvo atsakoma į D.Trumpo praėjusių metų komentarą apie „meksikiečių žagintojus“.

„Mes esame čia, kad pasirūpintume, jog visi šie rasistai D.Trumpo gerbėjai suprastų, kad mes to Čikagoje neleisime, – qz.com cituoja vieną aktyvistę, stovėjusią prie patekimo į mitiną. – Stovėjome čia, eilėje, ir jie mums sakė – „Mes Ameriką vėl padarysime balta“. Mes neleisime to Čikagoje.“

Pačioje arenoje atmosfera buvo dar labiau įkaitusi – į jį pateko daug prieš D.Trumpą pasisakančių aktyvistų. Jie ir D.Trumo rėmėjai rėkė vienas ant kito, kilo susistumdymų, chaotiškos scenos. Turėjo įsikišti apsauga ir policija.

Got to witness some potential American history tonight. #makeamericagreatagain #trump

A video posted by Hector Duran (@hector_duran22) on

Iš pradžių buvo pranešta, kad mitingas bus atidėtas, tačiau vėliau jis buvo visai atšauktas. Po pranešimo apie tai protestuotojai prapliupo aplodismentais ir skanduotėmis.

Pats milijardierius sakė, jog atšaukti mitingą nusprendė pasitaręs su policija Čikagoje, kur įtampa didėjo kelias valandas prieš numatytą mitingą sporto arenoje Ilinojaus universitete.

„Nenoriu matyti, kaip kas nors nukenčia, – vėliau CNN sakė D.Trumpas. – Manau, kad priėmėme teisingą sprendimą atšaukti mitingą, net jeigu buvo pažeista mūsų žodžio laisvė“.

CNN vertinimu, arenoje buvo 8,5-10 tūkst. žmonių, kai įtampa virto sumaištimi.

Kiek anksčiau buvo kilę protestai Sent Luise. JAV žiniasklaida praneša, kad per juos sulaikyta mažiausiai 32 žmonės, keli buvo nesunkiai sužeisti. 

Įtempta atmosfera

Kai vienas protestuotojas nutraukė D.Trumpo kalbą Las Vegase, arogantiškasis milijardierius pareiškė, kad norėtų „smogti jam į veidą“.

Kritikai kaltina D.Trumpą nuodingos atmosferos kaitinimu. Vasario 1 dieną, kai protestuotojai nutraukė mitingą Ajovoje, jis paragino savo šalininkus: „išmuškit iš jų tas nesąmones“ ir pažadėjo sumokėti jų teismo išlaidas.

Kai vienas protestuotojas nutraukė D.Trumpo kalbą Las Vegase, arogantiškasis milijardierius pareiškė, kad norėtų „smogti jam į veidą“.

D.Trumpas atmetė nuomonę, kad jis esąs atsakingas už įtampos stiprinimą.

Oficialiame pareiškime D.Trumpo kampanijos atstovai nurodė, kad jis nusprendęs „dėl dešimčių tūkstančių žmonių, susirinkusių arenoje ir prie jos, saugumo šio vakaro mitingas atidedamas kitai datai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius