Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tokios homofobijos pasaulis dar nematė: kas nutinka, kai Rusijoje už rankų susikimba du vyrai?

Žiūrėkite, kas nutinka dviem jauniems vyrams, kurie Rusijos sostinės gatvėmis nusprendė pavaikščioti susikibę už rankų, rašo portalas dailystar.co.uk.
Dviejų vyrukų eksperimentas Maskvos gatvėse
Dviejų vyrukų eksperimentas Maskvos gatvėse / „Youtube“ nuotr.

Šalis žinoma kaip itin homofobiška ir nusiteikusi prieš LGBT (lesbietes, gėjus, biseksualus ir translyčius) – 2013-aisiais Rusijoje priimtas įstatymas, draudžiantis „netradicinių lytinių santykių propagandą“ nepilnamečiams.

Du rusai tapo „YouTube“ sensacijomis, kai nusprendė pasauliui parodyti, ką iš tiesų reiškia Rusijoje būti gėjumi. Jie slapta nufilmavo, kokių reakcijų Maskvos gatvėse sulaukė, vaikščiodami susikibę už rankų.

Iš pradžių vyrai užfiksavo tik į juos nukreiptus kreivus žvilgsnius, tačiau pamažu žmonės ėmė ne tik šnabždėtis, bet ir švilpti, rėkauti ir juos plūsti.

„****, lauk iš Rusijos“, – vienas žmogus tėškė jiems. Kitas paragino atkreipti dėmesį į „tuos du vyrukus“. Kilo ir du incidentai.

Pirmiausiai savo krūtine tyčia vieną iš vyrų kliudė praeivis. „Kas per sušik** problema“, – po susidūrimo ėmė rėkti jis.

Per kitą incidentą vienas praeivis kirto susikibusiems vyrukams per rankas, o vieną jų agresyviai ėmė spausti prie pastato sienos.

Išvydę šiuos vaizdus, „YouTube“ vartotojai buvo šokiruoti. Pasipylė komentarai apie tai, kaip liūdna matyti tokį homofobijos lygį 2015-aisiais.

„Tai iš tikrųjų siaubinga. Žmogus turi galvoti, kodėl tiek daug rusų jaučia grėsmę, matydami du susikibusius už rankų vyrus“, – nuomonę išreiškė vienas iš komentatorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius