Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tradiciniai prezervatyvai Indijos vyrams per dideli

Per 1 000 vyrų Indijoje tyrimas parodė, kad prezervatyvai, pagaminti pagal tarptautinius standartus, jiems yra per dideli.
Indija
Indija / Vitoldo Miliaus nuotr.

Tyrimo duomenimis, daugiau nei pusės vyrų lyties organas buvo trumpesnis nei tarptautiniai prezervatyvų standartai. Daugiau kaip 1 200 savanorių lytiniai organai buvo išmatuoti milimetrų tikslumu, skelbia naujienų tarnyba BBC.

Tyrimas turėtų paskatinti gamintojus rinkai pasiūlyti įvairių dydžių apsaugos priemonių.

Mokslinėse išvadose teigiama, kad 60 proc. Indijos vyrų penis yra 3-5 cm trumpesnis nei pagal tarptautinius standartus gaminami prezervatyvai.

Sveikatos specialistas Chanderis Purisas teigė, kad Indijoje yra akivaizdus poreikis pagal užsakymą pagamintų prezervatyvų, nes dauguma parduodamų per dideli. Problema rimta, nes viena iš penkių tokių apsaugos priemonių arba nukrenta, arba suplyšta. Indijos tauta jau turi didžiausią ŽIV infekuotųjų skaičių. 

Anot sveikatos specialisto, specializuotose parduotuvėse bei vaistinėse yra mažesnių prezervatyvų, tačiau dauguma vyrų drovisi jų prašyti, todėl jie turėtų būti prieinami įvairiose vietose, taip pat ir savitarnos automatuose. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius