Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiojo pasaulinio karo grėsmė: L.Kučma mano, kad didžiausias pavojus gresia ne Lietuvai ir Lenkijai

Buvęs Ukrainos prezidentas Leonidas Kučma mano, kad gali kilti Trečiasis pasaulinis karas, jeigu Ukraina nesugebės pasipriešinti Rusijos agresijai.
Leonidas Kučma
Leonidas Kučma / „Scanpix“/AP nuotr.

Tai jis sakė interviu BBC, paklaustas apie karo Ukrainoje išplitimo ir peraugimo į Trečiąjį pasaulinį karą galimybę. „Priklausomai nuo to, kaip Ukraina atrems agresiją – arba mums pavyks išvengti Trečiojo pasaulinio karo, arba jis jau prasideda. Jei pasipriešinsime – [Vladimiras] Putinas toliau nenueis. Jei ne, bijau, kad jis žengs toliau. Tačiau mes pasipriešinsime“, – sakė L.Kučma.

Didžiausia grėsmė, pasak L.Kučmos, yra iškilusi ne Lietuvai ar Lenkijai, o NATO nepriklausančioms posovietinėms valstybėms. „Užuominos apie Moldovą ir Šiaurės Kazachstaną tapo įprastu reiškiniu, dabar šiame kontekste minimas ir Sakartvelas. Juk Rusija puola tik tuos, kurie yra kelis kartus už ją silpnesni, o dar geriau – daug kartų silpnesni“, – sakė jis.

„Mesti tikrą iššūkį NATO, tuo labiau jau praradus kovingiausią savo armijos dalį, – tai, man atrodo, nepanašu į Rusiją. Konvenciniame kare NATO sutrins Rusijos armiją į miltus, branduoliniame kare Rusija bus tiesiog sunaikinta. Ar Putinas pradės karą, kuriame bus du variantai – pralaimėti arba žūti? Normalus žmogus pateiktų tik vieną atsakymą. Bet tik jeigu normalus...“, – kalbėjo L.Kučma.

Priminsime, kad prieš kelias dienas V.Putinas prabilo apie branduolinį karą, pareikšdamas, kad tokio karo „nereikėtų pradėti“, nes jame „nebus nugalėtojų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius