Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trumpo advokatas atšaukė vizitą į Kijevą dėl V. Zelenskio aplinkoje esančių „JAV priešų“

JAV prezidento Donaldo Trumpo asmeninis advokatas Rudy Giuliani, planavęs artimiausiomis dienomis susitikti Ukrainoje su išrinktuoju prezidentu Voldymyru Zelenskiu, penktadienį pareiškė atšaukęs vizitą.
Rudy Giuliani
Rudy Giuliani / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Remdamasis tuo, ką girdėjau iš dviejų labai patikimų žmonių... prezidentas (V.Zelenskis) apsuptas žmonių, kurie yra prezidento (D.Trumpo) priešai... ir, tam tikrais atvejais, Jungtinių Valstijų priešai“, – televizijos „Fox News“ eteryje savo sprendimą paaiškino R. Giuliani.

Jis pridūrė, V.Zelenskio aplinka yra „akivaizdžiai korumpuota“.

R.Giuliani teigimu, sprendimas atšaukti vizitą į Ukrainą neturi nieko bendra su kitąmet vyksiančiais JAV prezidento rinkimais.

Vis tik po jo pareiškimo liko daug neatsakytų klausimų, kokių veiksmų galėtų imtis R.Giuliani, susirūpinęs dėl padėties Ukrainoje.

Anksčiau duodamas interviu laikraščiui „The New York Times“, teisininkas pareiškė artimiausiu metu ketinęs apsilankyti Ukrainoje, kad įtikintų šalies naująją valdžia vykdyti tyrimus, galinčius duoti naudos amerikiečių lyderiui.

Leidinio žiniomis, R.Giuliani norėjo Kijeve įtikinti V.Zelenskį leisti pradėti tyrimus, galinčius atskleisti D.Trumpui itin svarbios informacijos dviejose bylose.

Viena iš jų susijusi su amerikiečių specialiojo prokuroro Roberto Muellerio tyrimu dėl numanomo Rusijos kišimosi į JAV rinkimus. Antroji byla susijusi su JAV buvusio viceprezidento Jo Bideno sūnaus ryšiais su viena ukrainiečių dujų bendrove.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius