Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tunise per gaisrą Monastyro kalėjime žuvo mažiausiai 42 žmonės

Tuniso rytiniame Monastyro mieste, esančiame už 160 kilometrų į pietus nuo sostinės, mažiausiai 42 kaliniai šeštadienį žuvo per gaisrą kalėjime, pranešė vienas gydytojas.

„Į lavoninę atvežtas 31 lavonas, o vėliau – dar 11“, – Monastyre esančios Fatoumos Bourguibos ligoninės teismo medicinos skyriaus vedėjas daktaras Ali Chatli sakė naujienų agentūrai AFP.

Jis pridūrė, kad gaisras kilo vienam pabėgti mėginusiam kaliniui padegus čiužinius bloke, kuriame buvo laikoma beveik 90 žmonių; plintanti ugnis sukėlė kalinių paniką.

Gaisro aukos mirė nuo sunkių nudegimų arba užduso nuo dūmų, nurodė A.Chatli ir pridūrė, kad kalinių paniką dar labiau padidino už kalėjimo ribų pasigirdę šūviai.

Naujienų agentūra „Reuters“ paskelbė du pranešimus apie aukas Tuniso kalėjime: viename minimas Monastyro kalėjimas, kitame – Mahdijos. Abu miesteliai yra vienas greta kito. Tikėtina, jog kalbama apie tą patį vieną kalėjimą.

„Kaip tik šiuo metu Monastyro kalėjimas dega. Matau dešimtis negyvų, dar dešimtis kalinių, kurie pabėgo. Visas kalėjimas apimtas liepsnų, dega baldai, čiužiniai, viskas“, – taip, anot „Reuters“, pasakojo vietinis gyventojas, prisistatęs esąs Shokri Chouchanas. Kitame pranešime nurodoma, kad trys liudininkai agentūrai „Reuters“ šeštadienį telefonu pranešė apie dešimtis žuvusių kalinių, mėginusių pabėgti iš kalėjimo Mahdijoje.

„Jie mėgino pabėgti, o policija į juos šaudė. Dabar ten yra dešimtys negyvų žmonių; (kiti) visi pabėgo“, – pasakojo Imedu pasivadinęs vyras, kuris sakė gyvenąs vos už 200 metrų nuo kalėjimo.

Jis dar sakė, kad Mahdijos kalėjime laikyta apie 1200 kalinių. Kiti du liudininkai minėjo dešimtis nušautų kalinių, mėginusių pabėgti iš kalėjimo.

Ši nelaimė įvyko Tunise nuvertus prezidentą Zine'ą Abidine'ą Ben Ali (Ziną Abidiną Ben Alį) po kelias savaites trukusių protestų prieš jo valdžią.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius