-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 18 /21:27

Tunise per ginkluotą išpuolį muziejuje nušauta dvidešimt turistų, tarp aukų – Lenkijos piliečiai

Tunise per ginkluotų užpuolikų išpuolį nacionaliniame muziejuje, esančiame šalimais parlamento, žuvo 22 žmonės, tarp jų 20 turistų iš užsienio, pranešė Vidaus reikalų ministerija.
43DI150318A107
Įkaitų drama Tunise. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Turistai Tunisas

Trys Kalašnikovo automatais ginkluoti vyrai trečiadienį įsiveržė į garsų Bardo nacionalinį muziejų Tuniso sostinėje.

„Teroristų ataka surengta Bardo muziejuje“, – sakė Tuniso vidaus reikalų ministerijos atstovas Mohamedas Ali Aroui. Jis pridūrė, kad išpuolyje dalyvavo „trys asmenys, apsirengę kariškių uniformomis“.

Pranešama, kad teroristų ataka buvo organizuojama prieš parlamentą. Jis skubiai evakuotas, o specialiosios pajėgos apsupo Bardo muziejų.

Tuniso policijos pajėgos skelbia, jog po sėkmingos antiteroristinės specialiųjų pajėgų operacijos visi trys užpuolikai jau nukauti. Per susišaudymą žuvo ir vienas policijos pareigūnas.

Žuvo septyni lenkai

Užpuolikai staiga paleido daugybę šūvių, kurie pražudė net dvidešimt žmonių. Skelbiama, kad žuvę turistai yra iš Pietų Afrikos Respublikos, Lenkijos, Vokietijos, Ispanijos ir Italijos. Tuniso teisėsauga taip pat patvirtino, kad vienas iš nužudytųjų – Tuniso pilietis.

Nepatvirtintais Lenkijos užsienio reikalų ministerijos duomenimis, tarp žuvusiųjų yra keturi lenkai, dar trys sužeisti. Tuo tarpu Lenkijos Seimo pirmininkas, buvęs užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis naujienų televizijos TVN24 laidoje paskelbė, kad teroro akto metu žuvo 7 lenkai, dar 11 šios šalies piliečių buvo sužeisti. Lenkijoje ketinama skelbti visuotinį gedulą.

Per išpuolį dar mažiausiai 24 žmonės buvo sužeisti. Tuniso pareigūnai nenurodė nukentėjusiųjų tautybės.

VIDEO: Teroro išpuolis Tunise

Kol kas nėra skelbiami ir atakos motyvai. Tunise pastaruoju metu savo veiklą sparčiai plėtė su „Islamo valstybe“ siejami veikėjai.

Tuo metu, kai įvyko ataka, Tuniso parlamente buvo svarstomos kovos su terorizmu priemonės.

Apkaltino „Islamo valstybę“

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovė Federica Mogherini dėl išpuolio Tunise apkaltino „Islamo valstybės“ kovotojus.

„Šiandien Tunisą sukrėtusiu išpuoliu „Daesh“ teroristinė organizacija dar kartą nusitaikė į Viduržemio jūros regiono šalis ir žmones“, – sakoma pareiškime, kuriame vartotas „Islamo valstybės“ arabiškas akronimas.

„Tai stiprina mūsų ryžtą glaudžiau bendradarbiauti su mūsų partneriais teroro grėsmei atremti, – sakė F.Mogherini. – ES yra pasiryžusi mobilizuoti visas savo turimas priemones, kad visais būdais paremtų Tunisą, kovojantį su terorizmu ir reformuojantį saugumo sektorių“.

Didžiausios agentūros lietuvių į Tunisą neveža

„Novaturo“ rinkodaros klientų vadovė Dovilė Zapkutė sakė, kad į Tunisą klientus bendrovė pradės skraidinti tik maždaug balandžio viduryje.

„Ačiū Dievui, dabar mūsų turistų ten nėra“, – sakė ji 15min.lt.

Nėra Tunise ir „Tez Tour“ klientų, nes bendrovė į Tunisą apskritai savo klientų neveža.

„Ši skrydžių kryptis nepasiteisino, todėl „Tez Tour“ į Tunisą klientų neskraidina“, – 15min.lt sakė bendrovės atstovas Giedrius Galdikas.

Tiesa, portalo žiniomis, Tunise yra mažiausiai keli lietuviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius