-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tunise sulaikytų migrantų skaičius palyginti su 2022 metų pirmu ketvirčiu išaugo 5 kartus

Tuniso pakrančių apsauga penktadienį pranešė, kad nuo sausio iki kovo galo sulaikė daugiau kaip 14 000 migrantų, bandžiusių pasiekti Europą, t. y. daugiau kaip penkis kartus daugiau nei per pirmąjį 2022 metų ketvirtį.
Migrantai Tunise
Migrantai Tunise / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Tunisas Migrantai

„Nuo sausio 1 iki kovo 31 dienos pakrančių apsaugos patruliai užkirto kelią 501 slaptam bandymui kirsti jūrų sieną ir išgelbėjo 14 406 (migrantus), įskaitant 13 138 iš Užsachario Afrikos šalių“, – sakoma pranešime.

Tai yra daugiau nei 2 532 per tą patį praėjusių metų laikotarpį, įskaitant 1 657 iš Užsachario Afrikos, naujienų agentūrai AFP sakė Nacionalinės gvardijos atstovas Houcemas Eddine'as Jebabli.

„Šis skaičius gerokai išaugo, nes daug daugiau žmonių bando išvykti“, – sakė jis.

Dauguma sulaikymų įvyko prie Sfakso ir Mahdijos provincijų krantų, kurių pakrantes nuo Italijos Lampedūzos salos skiria vos 150 kilometrų.

Tunisas jau seniai tapo atspirties tašku žmonėms, bėgantiems nuo konfliktų tokiose tolimose šalyse kaip Kamerūnas ir Sudanas ir ieškantiems saugumo Europoje, į kurią vyksta perpildytomis ir netinkamomis plaukioti valtimis.

Kovo mėnesį Tuniso prezidentui Kaisui Saiedui išsakius neapykantą kurstančius komentarus, kurie sukėlė iškeldinimo iš namų ir smurto prieš juodaodžius migrantus bangą, per virtinę incidentų nuskendo dešimtys migrantų iš pietinių Afrikos šalių.

Be to, Italijos dešiniojo sparno vyriausybė spaudžia Tunisą sustabdyti migrantų srautą.

Italijos vidaus reikalų ministerijos duomenimis, nuo metų pradžios Italijoje išsilaipino daugiau kaip 14 000 migrantų, o per tą patį praėjusių metų laikotarpį jų buvo tik kiek daugiau nei 5 300.

Migracijos ekspertai teigė, kad nepaisant Europos lyderių retorikos, nukreiptos prieš prekiautojus žmonėmis, migrantų sulaikymas, nesudarant sąlygų saugiai keliauti tiems, kuriems iš tiesų to reikia, paprasčiausiai sukuria „pakartotinį verslą“ prekiautojams žmonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius