Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Turima duomenų, kad teroristai ketina sužlugdyti 2014-ųjų olimpiadą Sočyje

Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FST) turi informacijos, kad teroristai ketina sužlugdyti 2014 metais Sočyje vyksiančias žiemos olimpines žaidynes.
Olimpiniai žiedai
Olimpiniai žiedai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai ketvirtadienį pranešė FST direktorius Aleksandras Bortnikovas Jekaterinburge vykusiame specialiųjų tarnybų, saugumo organų ir užsienio valstybių – FST partnerių teisėsaugos institucijų vadovų pasitarime.

„Teroro aktų grėsmė tampa veiksniu, kuris daro rimtą įtaką politinių sprendimų priėmimui“, – pareiškė A.Bortnikovas, pradėdamas pasitarimą.

FST direktorius pabrėžė, kad dėl realios tarptautinio kovotojų tinklo „al Qaeda“ grėsmės buvo atšauktas 2008-ųjų Dakaro ralis. Tai įvyko pirmą kartą per visą šių prestižinių lenktynių istoriją.

„Atsižvelgdami į tai dabar kai kurie banditų vadeivos aiškiai pareiškia ketinimą įgyvendinti tokį patį scenarijų artėjant 2014 metų žiemos olimpiadai“, – sakė A.Bortnikovas.

Jis taip pat pabrėžė, kad siekiant pasipriešinti tarptautiniam terorizmui būtina sutelkti visos pasaulio bendrijos pastangas, laiku priimti sankcijas ir laikytis vienodo požiūrio į konkrečius asmenis bei struktūras, susijusias su teroristine ir ekstremistine veikla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius