Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija grasina toliau atakuoti PKK taikinius Irake

Ankara šeštadienį pareiškė ketinanti toliau gintis nuo teroristų, reaguodama į Bagdado kritiką dėl Turkijos pajėgų smūgių kurdų kovotojams Šiaurės Irake.
Irako pajėgos surengė žaibišką operaciją Kirkuko provincijoje
Irako pajėgos surengė žaibišką operaciją Kirkuko provincijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Turkijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Hami Aksoy (Chamis Aksojus) pareiškė, kad Turkija tikisi, jog kaimyninis Irakas vykdys įsipareigojimus kovoti su Kurdistano darbininkų partija (PKK). Jis nurodė, kad Turkija ketina pasinaudoti savo „teisėta teise į gynybą“, jei Irakas „nedarys, kas reikalinga“.

Penktadienį Irakas išsikvietė Turkijos ambasadorių ir įteikė jam protesto notą dėl Turkijos aviacijos antskrydžių Irako Sindžaro ir Machmuro kalnuose, kuriuose veikia PKK kovotojai. Ši sukilėlių grupė, taip pat kovojusi prieš džihadistų grupuotę „Islamo valstybė“ (IS) Irake, Turkijoje veikia jau ilgiau nei tris dešimtmečius.

Turkijos gynybos ministerija pareiškė, kad ketvirtadienio antpuoliai buvo nukreipti prieš PKK bazes, remiančias kurdų pozicijas šiaurės Sirijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius