Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija „kuriam laikui“ sustabdė energijos išteklių telkinių žvalgymą prie graikų salos

Turkija antradienį pranešė sutikusi „kuriam laikui“ sustabdyti vieno iš jos laivų vykdomus dujų ir naftos telkinių žvalgymo darbus prie vienos Graikijos salos, tarp šalių tvyrant įtampai dėl energijos išteklių žvalgymo rytinėje Viduržemio jūros dalyje.
Turkija
Turkija / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Turkija Graikija

Graikijos karinės jūrų pajėgos praėjusią savaitę pasiuntė laivų budėti Egėjo jūroje ir paskelbė „padidintą parengtį“, Turkijai pareiškus, kad ji planuoja pradėti energijos išteklių žvalgymą į pietus nuo graikų Megistės (Kastelorizo) salos. Ankara tvirtina, kad šis rajonas priklauso jos žemyniniam šelfui.

Turkų laivas „Oruc Reis“ planavo ieškoti angliavandenilių išteklių „už 180 km nuo Megistės (Kastelorizo) salos“, – sakė prezidentūros atstovas Ibrahimas Kalinas privačiam transliuotojui „CNN-Turk“.

„Vis dėlto mūsų prezidentas nusprendė, kad kol tęsiasi derybos, mes elgsimės konstruktyviai ir kuriam laikui sustabdysime [energijos išteklių telkinių] žvalgymą“, – sakė jis.

Praėjusią savaitę Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas paragino imtis sankcijų prieš Turkiją. Jis kaltino Ankarą pažeidžiant Graikijos ir Kipro teises, šioms trims šalims ginčijantis dėl teisės žvalgyti neseniai aptiktus dujų telkinius.

I.Kalinas antradienį sakė, kad Graikija yra „svarbi Turkijos kaimynė“, ir pridūrė: „Esame pasiruošę be jokių sąlygų aptarti su Graikija [visus nesutarimus].“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius