Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija perkėlė prie Sirijos sienos karinės technikos koloną

Prie Sirijos sienos atvyko dar viena Turkijos karinės technikos kolona, pirmadienį pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.
Turkų karinės technikos kolona Sirijos Idlibo provincijoje
Turkų karinės technikos kolona Sirijos Idlibo provincijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Koloną sudaro 150 vilkikų, vežančių savaeigius pabūklus, pėstininkų kovos mašinas ir tankus. Į pasienyje esančią Chatajaus provinciją taip pat atvyko šaudmenis gabenančių sunkvežimių.

Turkų žiniasklaida paskelbė vaizdo įrašų, kuriuose matyti, kaip kaimo vietovėmis važiuoja vilkikai su karine technika. Planuojama, kad vėliau kovos mašinos bus perkeltos prie Turkijos stebėjimo postų, esančių deeskalavimo zonoje Sirijos Idlibo provincijoje.

Padėtis šiame Sirijos regione pastaruoju metu reikšmingai paaštrėjo. Turkija kaltina sirų vyriausybės pajėgas išpuoliais prieš taikius objektus ir Turkijos kariuomenės pozicijas, taip pat reikalauja, kad Damaskas išvestų savo karius iš deeskalavimo zonos.

Turkų žiniasklaida dažnai praneša apie karinės technikos perkėlimą prie Sirijos sienos arba tiesiai į Idlibą.

Be to, kaip pažymi arabų žiniasklaida, Turkijos kariuomenei gali kelti susirūpinimą padėtis ne tik Idlibe, bet ir kaimyninėje Alepo provincijoje, kurios teritorijoje Sirijos vyriausybės pajėgos pastarosiomis dienomis pasiekė reikšmingos pažangos kovojant su džihadistais ir sukilėliais. Joms pavyko visiškai išvalyti nuo ekstremistų Alepo miestą ir jo apylinkes.

Praėjusią savaitę Sirijoje Maskvos įkurtas Konflikto šalių sutaikymo centras pareiškė, kad Damaskas buvo priverstas pradėti karinę operaciją Idlibe, nes Ankarai nepavyko įgyvendinti vienos iš Rusijos ir Turkijos pernai pasiekto susitarimo nuostatų – įsteigti palei šį Sirijos regioną demilitarizuotą zoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius