Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija reikalauja 83 šalių išduoti jai Fethullah Guleno šalininkus

Turkija reikalauja 83 šalių išduoti 452 „Fethullah teroro organizacijos (FETO)“, kuriai vadovauja savanoriškoje tremtyje JAV gyvenantis dvasininkas Fethullah Gulenas, narius, trečiadienį pranešė turkų užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu.
Fethullah Gulenas
Fethullah Gulenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tyrime dėl FETO užsienio padalinių vadeivų parengtos užklausos dėl 452 žmonių išdavimo. Jie išsiųsti į 83 šalis, kuriose buvo aptikti (įtariamieji)“, – M.Cavusoglu citavo laikraštis „Sabah“.

F.Gulenas, buvęs Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano bendražygis, nuo 1999 metų gyvena savanoriškoje tremtyje Jungtinėse Valstijose, kaltinamas surežisavęs 2016 metų liepos 15-osios pučą Turkijoje, pareikalavusį 250 gyvybių.

VIDEO: Kruvina naktis Turkijoje: kaip viskas vyko?

F.Gulenas neigia šiuos kaltinimus, o jo šalininkai juokiasi iš Turkijos valdžios tvirtinimų apie veikiančią FETO ir sako, kad F.Gulenas vadovauja tik taikiai organizacijai „Hizmet“ („Tarnystė“).

Turkija seniai prašo JAV išduoti F.Guleną ir nekantrauja dėl šio proceso lėtumo. Vašingtonas tvirtina, kad būtina laikytis visų teisinių šio proceso procedūrų.

Po nepavykusio perversmo buvo suimti dešimtys tūkstančių žmonių, Ankarai siekiant susidoroti su F.Guleno judėjimo įtaka Turkijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius