Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija reikalauja Graikijos grąžinti perversmo organizatorius

Turkijos ambasadorius antradienį pareikalavo, kad Graikija kuo greičiau sugrąžintų aštuonis kariškius, pabėgusius praėjusią savaitę per sieną po nepavykusio pučo ir paprašiusius politinio prieglobsčio, ir perspėjo, kad šis reikalas gali pakenkti dvišaliams santykiams.
Turkijos kariškiai, sulaikyti Graikijoje
Turkijos kariškiai, sulaikyti Graikijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nesugebėjimas grąžinti šiuos karininkus „nepadės“ santykiams tarp abiejų šalių, sakė žurnalistams Atėnuose Turkijos ambasadorius Kerimas Urasas.

Aštuonis turkų karininkus, kurie iš Turkijos sraigtasparniu pabėgo į Graikiją, sekmadienį prokuroras apkaltino neteisėtu atvykimu ir Graikijos oro erdvės pažeidimu, sakė jų advokatė.

Pirmadienį tie aštuoni kariškiai – du vadai, keturi kapitonai ir du seržantai – stojo prieš Aleksandrupolio teismą ir lieka areštuoti.

Prieglobsčio Graikijoje paprašiusieji šeštadienį atskrido kariniu sraigtasparniu, pasiuntę nelaimės signalą Aleksandrupolio oro uosto pareigūnams Graikijos šiaurės rytuose.

Jie buvo patraukti baudžiamojon atsakomybėn už neteisėtą atvykimą į Graikiją, sakė jų advokatė Ilja Marinaki.

Prieglobsčio prašytojai tvirtina, kad nedalyvavo puče Turkijoje ir kad į Graikiją pabėgo gelbėdami savo gyvybes, „kai policininkai pradėjo į juos šaudyti“.

I.Marinaki pridūrė, kad tie kariškiai, kurie visi yra vedę ir kurių amžius – virš keturiasdešimties, baiminasi dėl savo ir savo šeimų saugumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius