Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 23 /15:56

Turkija sako laikinai uždarysianti sieną su Iranu dėl koronaviruso

Turkija sekmadienį paskelbė, kad „laikinai“ uždarys savo sausumos sieną su kaimyniniu Iranu, augant nerimui dėl didėjančio koronaviruso atvejų skaičiaus.
Recepas Tayyipas Erdoganas
Recepas Tayyipas Erdoganas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Nusprendėme laikinai uždaryti sausumos sieną mūsų kaimyniniame Irane padaugėjus [COVID-19] atvejų skaičiui“, – žurnalistams sakė turkų sveikatos ministras Fahrettinas Koca.

Pasak ministro, sausumos siena bei susisiekimas su Iranu geležinkeliais bus uždarytas nuo 17 val. vietos (16 val. Lietuvos) laiku.

Jis pridūrė, kad nuo sekmadienio 20 val. Turkijos (19 val. Lietuvos) laiku į Turkiją bus nebeįleidžiami iš Irano atskridę lėktuvai, tačiau skrydžiai į Iraną tęsis.

Irane sekmadienį buvo patvirtintas aštuntas mirties nuo COVID-19 atvejis. Tai yra didžiausias aukų skaičius už Kinijos ribų.

F.Koca sakė, kad Turkijai „kelia nerimą“ augantis užsikrėtusiųjų kaimyninėje valstybėje skaičius, todėl, pasitarusi su iraniečių pareigūnais, turkų valdžia buvo priversta imtis tokių priemonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius