Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Turkija stojo į Azerbaidžano pusę: žada remti „iki pat pabaigos“

Po šeštadienio eskalacijos, kai susirėmimų tarp Azerbaidžano ir Armėnijos karinių pajėgų metu žuvo mažiausiai 30 žmonių. Turkijos lyderis Recepas Tayyipas Erdoganas išsakė savo poziciją.
Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas
Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia „The Express Tribune“, R.T.Erdoganas žada remti Azerbaidžaną „iki pat pabaigos“.

„Mes meldžiamės, kad mūsų broliai Azerbaidžane išliktų šiuose susirėmimuose su kuo mažiau aukų“, – teigė Turkijos lyderis, šiuo metu besilankantis Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Jis negailėjo griežtų žodžių Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai, kuri, pasak Erdogano, neužtikrina sąžiningo paliaubų proceso.

„Mes susiduriame su tokiais incidentais, nes Minsko grupė neįvertina situacijos“, – sakė Turkijos vadovas. „Jei jie būtų dėję daugiau sąžiningų pastangų, tai nebūtų įvykę. Minsko grupės silpnumas atvedė prie to, ką turime“, – konstatavo R.T.Erdoganas.

Ankara yra ištikima Baku sąjungininkė. NATO narė Turkija jau ne kartą rengė bendras karines pratybas su Azerbaidžano kariais. Tuo metu Turkijos-Armėnijos santykius vis dar temdo konfliktas dėl Osmanų imperijos vykdytų masinių armėnų žudynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius