Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija vėl pažadėjo išsiųsti „Islamo valstybės“ narius atgal į jų šalis

Turkija išsiųs „Islamo valstybės“ (IS) narius atgal į jų kilmės šalis, pirmadienį paskelbė vidaus reikalų ministras Suleymanas Soylu, pakartojęs praeitą savaitę išsakytus planus.
„Islamo valstybės“ vėliava
„Islamo valstybės“ vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sostinėje Ankaroje jis sakė, jog Turkijos laikomi šios ekstremistų organizacijos nariai bus sugrąžinti nepaisant to, kad šalys atėmė iš jų pilietybes.

Turkija kaltina Sirijos kurdų pajėgas, su kuriomis kovoja Sirijos šiaurės rytuose, praėjusį mėnesį iš stovyklų paleidus IS šeimas. Tarptautinė bendrija nerimauja, kad gali pabėgti tūkstančiai Sirijoje sulaikytų IS narių.

VIDEO: Paviešinti JAV vykdyto karinio reido, per kurį žuvo „Islamo valstybės“ lyderis, padarinių vaizdai

Pasak S.Soylu, Turkijos kalėjimuose yra maždaug 1,2 tūkst. IS kovotojų iš užsienio, o 287 nariai, įskaitant moteris ir vaikus, buvo pakartotinai sučiupti per Turkijos puolimą Sirijoje.

Anksčiau ministras sakė, kad IS nariai užsieniečiai Sirijoje bus nusiųsti į Turkijos remiamų sirų kovotojų valdomus kalėjimus ar stovyklas vadinamosiose saugiose zonose Sirijos šiaurėje, įskaitant Džarabulusą, Babą, Azazą ir Afriną. Turkija iš šių rajonų IS ir Sirijos kurdų kovotojus, kuriuos laiko teroristais, išstūmė per dvi ankstesnes operacijas.

S.Soylu nurodė, kad daugiau kovotojų buvo deportacijos centruose Turkijoje, bet skaičių nepateikė.

Ministras užsipuolė Vakarų valstybes, tarp jų Didžiąją Britaniją ir Nyderlandus, kad jos negrąžina į tėvynę savo piliečių, prisidėjusių prie IS, ar neatima jų pilietybės.

Šeštadienį S.Soylu sakė, kad Turkija „nėra viešbutis“ IS nariams iš jokių šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius