Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijoje 248 valandos po žemės drebėjimo iš po griuvėsių išgelbėta mergaitė

Turkų gelbėtojai ketvirtadienį iš po griuvėsių ištraukė 17-metę mergaitę, bet viltys po katastrofiško praėjusios savaitės žemės drebėjimo dar rasti gyvų žmonių blėsta.
Iš šių griuvėsių buvo ištraukta Aleyna Olmez
Iš šių griuvėsių buvo ištraukta Aleyna Olmez / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Aleyna Olmez buvo išgelbėta 248 valandos po 7,8 balo žemės drebėjimo, Turkijos pietryčiuose ir dalyje Sirijos sugriovusio ištisus miestus ir pražudžiusio beveik 40 tūkst. žmonių.

„Jos sveikata atrodė gera. Ji atsimerkė ir užsimerkė“, – Kachramanmarašo mieste netoli drebėjimo epicentro naujienų agentūrai AFP sakė gelbėjimo operacijoje dalyvavęs angliakasys Ali Akdoganas.

„Šiame pastate dirbame jau savaitę... Atėjome su viltimi ką nors išgirsti. Džiaugiamės radę gyvą būtybę, ne katę“, – pasakojo jis.

Išgelbėtos merginos dėdė su ašaromis akyse dėkojo gelbėtojams. Tačiau vėliau kariai nurodė žiniasklaidos atstovams ir gyventojams pasitraukti, nes komandos ėmė traukti iš po griuvėsių lavonus.

Patvirtintais duomenimis, per vasario 6-osios drebėjimą ir pakartotinius požeminius smūgius Turkijoje žuvo 36 187, o Sirijoje – 3 688 žmonės, iš viso – 39 875 žmonės.

Kai kuriuose Turkijos regionuose gelbėjimo operacijos buvo sustabdytos. Karo draskomoje Sirijoje vyriausybė gelbėjimo operacijas sustabdė savo kontroliuojamose teritorijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius