Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijoje dar trims mėnesiams pratęsta nepaprastoji padėtis

Turkijos parlamentas antradienį vėlai vakare nubalsavo už tai, kad dar trims mėnesiams būtų pratęsta šalyje galiojanti nepaprastoji padėtis, paskelbta po nesėkmingo liepos 15-osios pučo.
Turkijos parlamentas
Turkijos parlamentas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ankara Turkija

Valdančiosios partijos ir nacionalistinės partijos įstatymų leidėjų balsais nepaprastosios padėties galiojimas pratęstas iki balandžio 20 dienos.

Turkija įvedė nepaprastąją padėtį, kad galėtų imtis griežtų veiksmų prieš tinklą, siejamą su JAV gyvenančiu musulmonų dvasininku Fethullah Gulenu, kurį Ankara kaltina organizavus nepavykusį perversmą. Pats A.Gulenas šiuos kaltinimus kategoriškai neigia.

Kritikai tvirtina, kad valymus pradėjusi vyriausybė nusitaikė ir į kitus valdžios oponentus, tarp jų prokurdiškų pažiūrų politikus.

Nuo nepaprastosios padėtie paskelbimo areštuota jau apie 41 tūkst. žmonių, daugiau nei 100 tūkst. buvo atleisti iš darbo valstybės tarnyboje ar buvo laikinai sustabdyti jų įgaliojimai. Be to, dėl galimų ryšių su „teroristinėmis organizacijomis“ buvo uždaryti šimtai žiniasklaidos priemonių, asociacijų ir verslo įmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius