Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijoje nukirsta galva gėjui pabėgėliui iš Sirijos

Stambule gyvenantys gėjai atpažino kartu su jais gyvenusio homoseksualaus pabėgėlio iš Sirijos kūną. Aukos draugai teigia, kad sirą agresyvi žudikų gauja iš pradžių išprievartavo, o po to nukirto jam galvą, skelbia BBC.
Muhammadas Wisamas Sankari
Muhammadas Wisamas Sankari / „Twitter“ nuotr.

Žiauriai nužudyto Muhammado Wisamo Sankari draugai Turkijoje veikiančiai gėjų teisių gynimo organizacijai kaosgl.org taip pat teigė, kad dabar gyvena baimėje, nes jiems grasina homofobiškų chuliganų gaujos.

„Aš esu toks išsigandęs“, – teigė vienas homoseksualų.

M.W.Sankari, pabėgėlis iš Sirijos, į Stambulą atvyko prieš metus. Išniekinti jo palaikai liepos pabaigoje buvo aptikti centriniame Jenikapio rajone europinėje Stambulo dalyje. Įtariamieji kol kas nenustatyti.

Kaosgl.org skelbia, kad M.W.Sankari kelios savaitės prieš žūtį desperatiškai bandė rasti būdą iškeliauti į kitą šalį, kadangi Turkijoje jo gyvybei grėsė pavojus.

Vienas buvusių jo įnamių Rayanas taip pat teigė, kad nežinoma jaunų vyrų grupuotė prieš maždaug penkis mėnesius buvo pagrobusi iš namų M.W.Sankari. Nusikaltėliai jį sumušė ir išprievartavo.

„Mes visi nuėjome į policijos nuovadą ir pasiskundėme, bet jokių veiksmų nebuvo imtasi“, – prisiminė Rayanas.

„Man nuolat grasinama telefonu. Jiems nesvarbu, ar tu – siras, ar turkas. Jei esi homoseksualus, tampi taikiniu, – pridūrė kitas M.W.Sankari bičiulis Diya.

Birželį Turkijos policija guminėmis kulkomis ir ašarinėmis dujomis išvaikė homoseksualius aktyvistus, kurie Stambulo centre bandė surengti LGBT eitynes.

Priešingai nei daugelyje arabų valstybių, homoseksualumas Turkijoje nėra nelegalus, tačiau stebėtojai šalį vis tiek laiko itin homofobiška.

Priešingai nei daugelyje arabų valstybių, homoseksualumas Turkijoje nėra nelegalus, tačiau stebėtojai šalį vis tiek laiko itin homofobiška.

Daugelis išpuolių prieš LGBT bendruomenės narius net nefiksuojami, tačiau kaosgl.org neseniai suskaičiavo, kad vien praėjusiais metais Turkijoje buvo nužudyti penki homoseksualūs asmenys. Manoma, kad per pastaruosius šešerius metus šalyje nužudyta 50 gėjų.

O homoseksualiems pabėgėliams Turkijoje dar sunkiau, kadangi jų teisinis statusas nėra apibrėžtas. Daugelis pabėgėlių neturi reikalingų dokumentų, todėl nenoriai kreipiasi į policiją dėl užpuolimų.

Dėl atakų prieš LGBT bendruomenę Turkijoje įtariami ultrakonservatyvūs musulmonai ir ultranacionalistinė jaunimo grupuotė „Alperen ocaklari“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius