-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 05 /17:38

Turkijoje per sprogimą prie Sirijos sienos žuvo du sirai, trečias – sunkiai sužeistas

Turkijoje prie Sirijose sienos du pastarosios šalies piliečiai žuvo penktadienį per sprogimą automobilyje ir dar vienas buvo sužeistas, pranešė vidaus reikalų ministras. Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas anksčiau pareiškė, kad šis incidentas veikiausiai susijęs su terorizmu.
Turkijoje per sprogimą prie Sirijos sienos žuvo trys žmonės
Turkijoje per sprogimą prie Sirijos sienos žuvo trys žmonės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Incidentas įvyko maždaug už 750 metrų nuo Reinchanli miesto, esančio Chatajaus provincijoje, vietos administracijos būstinės, nurodė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Anksčiau R.T.Erdoganas sakė, kad per sprogimą žuvo trys sirai, bet vidaus reikalų ministras Suleymanas Soylu nurodė, kad žuvo du Sirijos piliečiai, o dar vienas buvo sunkiai sužeistas.

Pasak S.Soylu, važiuojančiame automobilyje sprogo savadarbė bomba. Ministras pridūrė, kad visi trys sirai buvo teisėtai įregistruoti Turkijoje, bet jų vardų neatskleidė.

„Aišku, kad transporto priemonėje buvo bomba, – sakė R.T.Erdoganas. – Dabartinės išvados rodo, kad tai veikiau susiję su terorizmu.“

2013 metais Reichanli mieste detonavus dviem sprogmenų prikrautiems automobiliams žuvo 52 žmonės, tarp kurių buvo sirų pabėgėlių. Turkija dėl šio išpuolio kaltino Sirijos žvalgybos agentūrą.

Turkiją 2015 ir 2016 metais sukrėtė virtinė atakų, nusinešusių apie 300 žmonių gyvybių. Ankara dėl šių išpuolių kaltino džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ ir kurdų kovotojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius