-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijoje prie sienos su Irako Kurdistanu vyksta bendros turkų ir irakiečių pratybos

Tankai su kariais, iškėlusiais Turkijos ir Irako vėliavas, važiuoja keldami dulkes lauku prie Turkijos ir pusiau autonominio kurdų regiono sienos.
Turkijos ir Irako pratybos Kurdistano pasienyje
Turkijos ir Irako pratybos Kurdistano pasienyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Į šį pasienio rajoną atvyko maždaug 30 Irako karių grupė, kuri dalyvaus bendruose su turkų kariais manevruose, prasidėjusiuose praėjusią savaitę, siekiant perspėti referendumą surengusius kurdus.

Praėjus vos metams po Turkijos ir Irako nesutarimų dėl turkų karių buvimo Irake, bendros pratybos antradienį vyksta vos už 3 km nuo Habūro pasienio perėjos į Iraką.

Turinti didelę kurdų gyventojų grupę Turkija kovoja su kurdų sukilėliais savo teritorijoje ir nepritaria kurdų nepriklausomybės siekiams; prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas grasina kovos veiksmais prieš kurdų kraštą Irake.

Antradienį R.T.Erdoganas pareiškė, kad svarstomi visi variantai – nuo karinių veiksmų iki ekonominių sankcijų.

Antradienį R.T.Erdoganas pareiškė, kad svarstomi visi variantai – nuo karinių veiksmų iki ekonominių sankcijų.

Irako kurdai pirmadienį dalyvavo istoriniame referendume dėl regiono nepriklausomybės, nors Bagdadas ir kaimyninės šalys, Iranas ir Turkija, griežtai priešinosi šiam plebiscitui.

Į balsavimą atėjo 72 proc. arba 3,3 mln. iš 4,58 mln. registruotų rinkėjų, pirmadienio vakarą pranešė rinkimų komisijos atstovas Shirwanas Ziraras.

Referendumo rezultatai turėtų paaiškėti per artimiausią parą, tačiau nekyla abejonių, kad dauguma rinkėjų pasakė „taip“ nepriklausomybei.

R.T.Erdoganas šį balsavimą pavadino „mūsų šalies išdavyste“, kadangi jis įvyko esant geriems Ankaros ir Kurdistano vadovybės santykiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius