Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos diplomatijos vadovas dėl Izraelio atšaukė dalyvavimą Miuncheno konferencijoje

Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu penktadienį pareiškė atšaukiantis planus dalyvauti savaitgalį vyksiančioje Miuncheno saugumo konferencijoje, protestuodamas prieš Izraelio atstovų įtraukimą į sesiją apie padėtį Artimuosiuose Rytuose.
Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas
Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ketinau dalyvauti konferencijoje, bet pakeičiau nuomonę, kai į Artimųjų Rytų sesiją buvo įtraukti Izraelio atstovai“, – sakė ministras valstybinei Anatolijos naujienų agentūrai, viešėdamas Berlyne.

M.Cavusoglu pabrėžė, kad šis sprendimas neturėtų būti laikomas nukreiptu prieš Vokietiją. „Mūsų santykiai su Vokietija neapsiriboja Miuncheno konferencija“, – aiškino jis.

Kol kas daugiau detalių nepateikiama, bet šis sprendimas buvo priimtas smarkiai pašlijus Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano administracijos ryšiams su Izraeliu, nors anksčiau Ankara buvo svarbi žydų valstybės sąjungininkė.

2009 metais žiniasklaidos dėmesio centre atsidūrė epizodas, kai R.T.Erdoganas, tuomet užėmęs Turkijos premjero postą, išėjo iš Pasaulio ekonomikos forumo salės po pikto apsižodžiavimo su tuomečiu Izraelio prezidentu Shimonu Peresu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius