-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Turkijos gynybos ministerija: per Sirijos kurdų ataką žuvo turkų karys

Vienas turkų karys žuvo, o dar vienas buvo sužeistas per sekmadienį Sirijos kurdų surengtą ataką, nepaisant Jungtinėms Valstijoms tarpininkaujant pasiekto ugnies nutraukimo susitarimo, pranešė Turkijos gynybos ministerija.
Turkijos kariai Sirijoje
Turkijos kariai Sirijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Vienas iš mūsų herojiškų draugų žuvo, o dar vienas buvo sužeistas nuo teroristų prieštankinių ir lengvųjų ginklų ugnies... per jų žvalgybos ir sekimo misiją“ Tal Abjado rajone, sakoma ministerijos pranešime. Jame priduriama, kad turkų kariuomenė gindamasi atsišaudė.

Turkija sutiko sustabdyti Sirijos puolimą penkioms dienoms, kad kurdų pajėgos galėtų pasitraukti iš „saugiosios zonos“ prie pasienyje.

Visgi prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas perspėjo, kad jis „suskaldys galvas“ kurdų pajėgoms, jei jos nepasitrauks iš minėtos zonos.

Šeštadienį Turkijos ir kurdų pajėgos apkaltino vienos kitas pažeidus paliaubų susitarimą.

Turkijos gynybos ministerija sekmadienį pranešė, kad kurdų pajėgos surengė 20 išpuolių.

„Nepaisant visų priešiškų veiksmų, pažeidžiančių susitarimą, 39 transporto priemonių konvojus, daugiausia greitosios pagalbos automobilių, šeštadienį“ saugiai įvažiavo ir išvažiavo iš Ras al Aino, kad padėtų evakuoti sužeistuosius, pranešė ministerija.

Duodamas interviu naujienų agentūrai AFP, Turkijos prezidentūros atstovas spaudai Ibrahimas Kalinas teigė, jog Ankara laikosi susitarimo ir paragino JAV panaudoti savo svertus siekiant užtikrinti Sirijos kurdų pajėgų pasitraukimą.

„Mes esame įsipareigoję laikytis susitarimo: per penkias dienas jie turi pasitraukti, o mes paprašėme savo kolegų amerikiečių panaudoti savo svertus ir ryšius, kad būtų užtikrinta, jog kurdai pasitrauks be jokių incidentų“, – AFP pareiškė I.Kalinas šeštadienį Stambule.

Tuo metu Sirijos demokratinės jėgos (SDF) vadas Mazloumas Abdi AFP teigė, kad Turkija blokuoja jo pajėgų pasitraukimą ir mėgina apkaltinti susitarimo žlugdymu.

Kiek anksčiau šį mėnesį pradėtas Turkijos puolimas privertė šimtus tūkstančių jau aštuonerius metus į pilietinį karą įsitraukusios Sirijos gyventojų palikti savo namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius