-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 13 /23:00

Turkijos ir Nyderlandų santykiai kaista: Ankara nebeįsileis ambasadoriaus

Turkijos vicepremjeras pirmadienio vakare pareiškė, kad į šalį nebebus įsileidžiamas iš jos šiuo metu išvykęs Nyderlandų ambasadorius. Be to, Ankara suspenduoja visus dvišalius aukščiausio lygio susitikimus, sustabdomi visi diplomatiniai skrydžiai iš Nyderlandų į Turkiją.
Turkijos prezidentas su ministrais
Turkijos prezidentas su ministrais / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ministrų taryba nusprendė neleisti olandų ambasadoriui grįžti į Turkiją“, – pareiškė vicepremjeras Numanas Kurtulmusas. Jis taip pat pranešė, kad nuspręsta ir stabdyti aukšto lygio politines diskusijas su Nyderlandais, taip pat – „neleisti į Turkiją skrendančių olandų diplomatinių skrydžių“.

Kalbėdamas spaudos konferencijoje N.Kurtulmusas sakė, kad „yra krizė, ir labai gili“. „Mes nesukūrėme šios krizės ar neprivedėme jos iki tokio lygio“, – tikino jis.

Turkijos ir Nyderlandų santykių krizė kilo, kai olandų pareigūnai uždraudė Turkijos ministrams dalyvauti mitinguose Olandijos teritorijoje prieš balandį Turkijoje rengiamą referendumą dėl prezidento Recepo Tayyipo Erdogano įgaliojimų išplėtimo.

Turkijos lyderis pareiškė, kad Nyderlandai, patys Antrojo pasaulinio karo metais buvę okupuoti nacistinės Vokietijos, su Turkijos ministrais pasielgė kaip fašistai, ir įspėjo, kad jiems teks sumokėti už tai, kad neleido turkų ministrams dalyvauti mitinguose.

R.T.Erdoganas pirmadienį taip pat pareiškė, kad kreipsis į Europos žmogaus teisių teismą dėl Nyderlandų elgesio su Turkijos ministrais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius